Η κλήρωση των δύο επόμενων γύρων του Γιουρόπα Λιγκ είχε εξ αρχής την ιδιαιτερότητα ότι μιλάμε για αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Και μεσούσης της περιόδου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι μία ομάδα σε δύο και τρεις μήνες, άρα οι όποιες εκτιμήσεις γίνονται βάσει της εικόνας τους τώρα, που μπορεί να αλλάξει στο προσεχές διάστημα (μεταγραφές, τραυματισμοί, κατάσταση παικτών).

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να είχε και πιο εύκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση από τη Ρούμπιν και πιο εύκολο ζευγάρι στη φάση των «16» αν περάσει. Μπορούσε όμως να έχει και πιο δύσκολο. Για μένα η κλήρωση είναι καλή. Πάντα, για μία ελληνική ομάδα είναι καλό να έχει απέναντι έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά να μην είναι… απαγορευτικό να τον αποκλείσει (τέτοια φαντάζει εύκολα η Μάντσεστερ Σίτι αυτήν τη στιγμή). Γιατί, θα παλέψει και έτσι γίνονται οι επιτυχίες και οι υπερβάσεις. Πολλά τα παραδείγματα, το τελευταίο μας το έδωσε ο ΠΑΟΚ στον όμιλό του.

Αντίθετα, όταν πηγαίνουν ως φαβορί, τότε συνήθως «την πατάνε». Θυμάστε πως πήγαινε, πάλι επί Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν πριν τρία χρόνια στην ίδια διοργάνωση. Όπως θα θυμάστε και τι έγινε στο τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν θα πάει ως φαβορί στα… χιόνια για την πρόκριση. Και η Ρούμπιν είναι πολύ καλή ομάδα και η Μέταλιστ (δεν νομίζουμε ότι θα περάσει η Σάλτσμπουργκ). Και οι δύο παίρνουν καλούς παίκτες και δίνουν λεφτά και παίρνουν και πολλούς λατινοαμερικάνους (ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του και τον Βαλντέζ, τον οποίο ήθελε το καλοκαίρι). Δεν είναι όμως και ανίκητες. Κυρίως, η Ρούμπιν, γιατί η Μέταλιστ είναι καλύτερη ομάδα και θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Σίγουρα είναι σημαντική η παράμετρος των καιρικών συνθηκών και είναι ντεζαβαντάζ για τον Ολυμπιακό, που δεν έχει συνηθίσει να παίζει σ’ αυτές τις συνθήκες, όπως μειονέκτημα είναι για τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ότι θα είναι σε φάση προετοιμασίας και στο δεύτερο ματς η Μέταλιστ στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Αν ο Ολυμπιακός πάει με τη νοοτροπία ότι δεν είναι φαβορί και ότι πρέπει να παλέψει πολύ για την πρόκριση- και δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνει- έχει πολλές πιθανότητες να περάσει. Καλή η Ρούμπιν, ακόμη καλύτερη η Μέταλιστ, αλλά είναι καλύτερες από Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ τις οποίες έπαιξε στα ίσια και τις κέρδισε όλες;

Πηγή: sday.gr