Τα απρόοπτα με τους πολλούς τραυματισμούς που συνάντησε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε πολλά “πειράματα”.

Οι ατυχίες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν δεν έχουν επιτρέψει στον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει σταθερή ενδεκάδα σε όλα τα παιχνίδια.

Μία από τις γραμμές που έχουν “πληγεί” περισσότερο από αυτήν την κατάσταση είναι η αμυντική, αφού ο Βάσκος τεχνικός έχει… εξαντλήσει όσες δοκιμές μπορεί να κάνει με διαφορετικά πρόσωπα στην τετράδα της άμυνας.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δώσει μέχρι τώρα 18 αγώνες τόσο σε Ελλάδα όσο κι Ευρώπη με τον προπονητή των Πειραιωτών ν’ αναγκάζεται να σκέφτεται συχνά μια νέα αμυντική τετράδα. Σε αυτά τα 18 ματς έχουν παίξει 9 διαφορετικές τετράδες στην άμυνα! Κάθε δύο ματς και άλλο σχήμα! Τραυματισμοί, γαρ…

Ποιους παίκτες άραγε θα επιλέξει και για τον σημερινό (14/12) αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό;

Το sday.gr σας παρουσιάζει τα “τρικ” του Βαλβέρδε ώστε να βγει η τετράδα στην άμυνα:

1)ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΒΡΑΑΜ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΟΣΦΠ-ΜΑΡΣΕΪΓ 0-1

Στον πρώτο επίσημο αγώνα που κλήθηκαν να παίξουν οι “ερυθρόλευκοι” τη φετινή σεζόν, που ήταν κόντρα στη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τους Βασίλη Τοροσίδη δεξιά, Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κι αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Το ματς έληξε 1-0 υπέρ της γαλλικής ομάδας, μιας και η συνολική απόδοση των γηπεδούχων δεν ήταν πάνω του μετρίου.

ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3

Οι ίδιοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακό πήρε τη νίκη, δέχτηκε όμως δύο τέρματα, ενώ παράλληλα δέχτηκε μεγάλη πίεση στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

ΟΣΦΠ- ΠΑΟ 1-1

Την ίδια… συνταγή με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Χολέμπας, εμπιστεύτηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

ΜΑΡΣΕΙΓ-ΟΣΦΠ 0-1

Με το ίδιο… σκορ πλήρωσε η Μαρσέιγ τη νίκη της στο Καραϊσκάκη. Η άμυνα των Πειραιωτών, όπως και όλη η ομάδα εκείνη τη βραδιά, δεν επέτρεψε στους Μασσαλούς να κάνουν και πολλά πράγματα, έτσι οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα με σκορ 1-0, ενώ θα μπορούσαν να ηττηθούν με μεγαλύτερο σκορ.

ΟΣΦΠ-ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1

Η τελευταία φορά που ο Βάσκος χρησιμοποίησε μαζί τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Χολέμπας, ήταν κόντρα στην Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη, όπου και οι “κανονιέρηδες” γνώρισαν την ήττα με σκορ 3-1.

Απολογισμός

5 παιχνίδια: 2 νίκες, 2 ήττες, 1 ισοπαλία

2)ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΜΑΡΚΑΝΟ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ 2-1

Στο πρώτο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα, που ήταν απέναντι στην Ξάνθη στο φαληρικό γήπεδο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε για την τετράδα της άμυνας τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να χάνουν, τελικά “γύρισαν το παιχνίδι και πήραν το “τρίποντο” της νίκης με σκορ 2-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-1

Η ίδια αμυντική τετράδα χρησιμοποιήθηκε και στον εκτός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ στο “Εμιρέιτς”, όμως οι Πειραιώτες, παρά την πολύ καλή τους απόδοση, γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με σκορ 2-1.

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 2-1

Ό,τι δεν έγινε στο Λονδίνο, συνέβη στο Καραϊσκάκη με τους “ερυθρολεύκους” να ανατρέπουν για ακόμα μία φορά το εις βάρος τους σκορ, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-1 και τους Τοροσίδη, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας να υπερασπίζονται την άμυνα των γηπεδούχων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

3 παιχνίδια: 2 νίκες, 1 ήττα

3)ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΑΡΚΑΝΟ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3

Ο Βασίλης Τοροσίδης έχει συνεργαστεί στην άμυνα, πέρα από τους Χολέμπας και Μαρκάνο, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε δύο αγώνες. Ο πρώτος ήταν κόντρα στον Εργοτέλη στο “Παγκρήτιο”, όπου οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν νικητές με σκορ 3-2. Μάλιστα, ο Ισπανός ήταν αυτός που σημείωσε γκολ για τους φιλοξενούμενους τη στιγμή που οι Ηρακλειώτες είχαν αρχίσει να πιέζουν.

ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Στον δεύτερο αγώνα που χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη τετράδα στην άμυνα ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τη νίκη με σκορ 2-0, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν τα “καναρίνια” εκδήλωναν επίθεση.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

2 παιχνίδια: 2 νίκες

4)ΜΟΝΤΕΣΤΟ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΒΡΑΑΜ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΟΣΦΠ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1

Σε δύο αγώνες επίσης έχει χρησιμοποιηθεί η τετράδα Φρανσουά Μοντέστο, Όλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χοσέ Χολέμπας. Το πρώτο ματς ήταν κόντρα στην Ντόρτμουντ στο φαληρικό γήπεδο, με τους “ερυθρολεύκους” να επικρατούν με σκορ 3-1. Μάλιστα, τα δύο από τα τέρματα, σημείωσαν τα δύο ακραία μπακ της άμυνας, ο Χολέμπας (8’) και ο Μοντέστο (78’).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΟΣΦΠ 1-0

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό δεν συνέβη το ίδιο και στη Γερμανία, με την ελληνική ομάδα να γνωρίζει την ήττα με σκορ 1-0, με τους Μοντέστο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Χολέμπας να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

2 παιχνίδια: 1 νίκη, 1 ήττα

5)ΜΟΝΤΕΣΤΟ, ΜΑΡΚΑΝΟ, ΑΒΡΑΑΜ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-1

Με κεντρικό δίδυμο τους Ιβάν Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και ακραία μπακ τους Μοντέστο και Χολέμπας, ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα ματς. Αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τη λήξη της αναμέτρησης να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1 παιχνίδι: 1 ισοπαλία

6)ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΑΡΚΑΝΟ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΟΣΦΠ-ΟΦΗ 2-2

Η απουσία του Τοροσίδη αναγκάζει τον Βαλβέρδε να τοποθετήσει στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα τον Γιάννη Μανιάτη. Μαζί με τους Αβραάμ, Μαρκάνο και Χολέμπας συνεργάστηκε σε δύο παιχνίδια.
Το πρώτο ήταν εντός έδρας κόντρα στον ΟΦΗ. Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν στον αγώνα με σκορ 2-0, τελικά οι Κρητικοί κατάφεραν να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ισοφάρισαν σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΣΦΠ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 6-0

Τη δεύτερη φορά που Μανιάτης, Μαρκάνο, Αβραάμ και Χολέμπας επιλέχθηκαν για την αμυντική τετράδα, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν δέχτηκε κάποιο γκολ από τη Δόξα Δράμας, αλλά επικράτησε με το εμφατικό 6-0.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

2 παιχνίδια: 1 νίκη, 1 ισοπαλία

7) ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΒΡΑΑΜ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΣΦΠ 0-3

Σ’ ένα ματς που ο Μανιάτης έπαιξε δεξιός μπακ, σε αυτό της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο, οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ ήταν οι δύο στόπερ. Αριστερό μπακ, όπως είναι φυσικό ήταν ο αριστερός οπισθοφύλακας.
Οι Πειραιώτες έφυγαν από την Πλατεία με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού επικράτησαν των “κυανέρυθρων” με σκορ 3-0.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1 παιχνίδι: 1 νίκη

8)ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΑΡΚΑΝΟ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΣΦΠ 2-0

Οι Βασίλης Τοροσίδης, Όλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ιβάν Μαρκάνο ήταν η τετράδα της άμυνας που ξεκίνησε στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ωστόσο, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μέλμπεργκ γίνεται αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Χοσέ Χολέμπας που αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, με τον Μαρκάνο να παίζει δίπλα στον Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας.
Το ματς ωστόσο δεν εξελίχθηκε καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με σκορ 2-0.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1 παιχνίδι: 1 ήττα

9)ΜΟΝΤΕΣΤΟ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΚΑΝΟ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΣΦΠ 0-4

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα, ο Βάσκος τεχνικός έκανε ακόμα μία φορά αλχημείες για την αμυντική του τετράδα.
Μπορεί ο Βασίλης Τοροσίδης να αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ο Μοντέστο δεξιά και το αμυντικό δίδυμο να αποτελείτο από τους Τάσο Παπάζογλου και Ιβάν Μαρκάνο, τετράδα που δεν έχει παίξει ούτε σε διπλό… προπόνησης μαζί, αυτό δεν εμπόδισε τους “ερυθρολεύκους” να πάρουν τη νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ. Τελικό σκορ 4-0.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1 παιχνίδι: 1 νίκη

Πηγή: sday.gr