Έντονη ήταν η φημολογία που αναπτύχθηκε χθες για το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca και μεταξύ άλλων φέρεται να υποστήριξε ότι το μέλλον του στον σύλλογο δεν είναι δεδομένο και ότι ίσως αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και ότι ο Σέρχιο Αραούχο δεν θα συνεχίσει με τα κιτρινόμαυρα. Βεβαίως, μετά διευκρίνισε ότι δεν αποδόθηκαν σωστά τα λεγόμενά του, αλλά η… φωτιά είχε ήδη ανάψει.

Ωστόσο, τα περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι ο Ισπανός τεχνικός θα παραμείνει στην ΑΕΚ, καθώς δεν φαίνεται να έχουν ψαχτεί για κάποια εναλλακτική και δεν υπάρχει καμία διάθεση να γίνουν τα λάθη του προηγούμενου καλοκαιριού. Πέρσι τέτοιον καιρό είχε «στραβώσει» η συνέχιση της συμφωνίας με τον Γκουστάβο Πογέτ και από τότε ακολούθησε μια καταστροφική περίοδος, μέχρι ο Χιμένεθ να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο βασικός στόχος, που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου, χάθηκε. Όπως και τα πλέι οφ δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν στην Ένωση. Όμως, το θέμα είναι ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να πληροί τα στοιχεία του Χιμένεθ. Ξέρει την ομάδα και την ελληνική πραγματικότητα, το συμβόλαιό του δεν είναι τεράστιο και έχει τον τρόπο του να φέρνει παίκτες που αποδεικνύονται μεγάλα «λαχεία». Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το παρελθόν ο Κάλα και ο Μίτσελ και από το πιο πρόσφατο ο Αραούχο.

Ο Αργεντινός επιθετικός δύσκολα θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Όμως, ο Χιμένεθ φαίνεται πως έχει ήδη δουλέψει την εναλλακτική. Πρόκειται για παίκτη που επίσης ανήκει στη Λας Πάλμας. Όπως αναφέρει η Ώρα των Σπορ, αυτός είναι ο 26χρονος σέντερ φορ, Αλφρέδο Ορτούνιο Μαρτίνεθ.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός (1,84 μ.) έκανε μια εξαιρετική σεζόν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου έπαιξε δανεικός στην Κάντιθ και σκόραρε 17 γκολ σε 35 συμμετοχές. Το συμβόλαιό του λήγει το 2019 και η ομάδα των Καναρίων Νήσων θα συζητούσε την πώλησή του, αν και σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συναινέσει και η Γρανάδα (που λέγεται ότι κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του).

Κοινώς, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο θα παραμείνει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, αλλά ήδη δουλεύει την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Εκτός εάν στα επόμενα δύο παιχνίδια που μένουν για να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, έρθουν αναπάντεχα κακά αποτελέσματα…