Ο Σπανούλης και οι… άλλοι
Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής Α1 μπάσκετ
Με μία παρ’ ολίγον έκπληξη, τη νίκη του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό δηλαδή, η 7η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ θα μπορούσε να μας θυμίζει όπως και η 6η, ότι το πρωτάθλημα δεν είναι πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό δύο ταχυτήτων. Οι «κίτρινοι» όμως στη λεπτομέρεια δεν «ντύθηκαν» Καβάλα και οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από το «Αλεξάνδρειο». Χωρίς αμφιβολία, το στίγμα του μεγάλου Βασίλη Σπανούλη, είναι αυτό που ξεχώρισε και επισκίασε τους άλλους πέντε πρωταγωνιστές των υπόλοιπων αναμετρήσεων.

Το www.sport-fm.gr, αναλύει το ποιοι και το γιατί ήταν αυτοί, με τη βοήθεια της στατιστικής και της προσφοράς τους πάνω στο παρκέ.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των αναμετρήσεων:

Άρης-Ολυμπιακός: Βασίλης Σπανούλης

Όταν ένα μεγάλο ματς κρίνεται από ένα τρίποντο πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος του, αυτός που το έχει πετύχει, γίνεται αυτόματα φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου. Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος παίκτης με τους 29 πόντους που έχει πετύχει συνολικά δίνει μόνος του τη νίκη στην ομάδα του, αυτόματα είναι ο καλύτερος της αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχει φύλακα-άγγελο τον Βασίλη Σπανούλη, που παίζει σχεδόν μόνος του σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και τα καταφέρνει εξαιρετικά. Για πόσο ακόμα κανείς δεν ξέρει, αλλά στο «Αλεξάνδρειο» με τα 10/16 σουτ, τις 5 ασίστ, τα 2 κλεψίματα και τα 4 κερδισμένα φάουλ, αναμφίβολα απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι γεννημένος ηγέτης.

Πανιώνιος-Ίκαρος Καλλιθέας: Άλεξ Στίβενσον

Έλειψε μόνο μία εβδομάδα από την «αφρόκρεμα» της αγωνιστικής, αλλά μας δικαιώνει, όντας ο πιο σταθερός παίκτης του εκπληκτικού μέχρι στιγμής φέτος, Πανιωνίου. Ο Στίβενσον έσπασε και πάλι τα κοντέρ, αναδείχθηκε MVP βάσει του συστήματος ranking (30 πόντους) και αν δεν υπήρχε η απόδοση του Σπανούλη στο σπουδαιότερης σημασίας παιχνίδι Άρη-Ολυμπιακού, θα ήταν και στη δική μας κορυφή. Πως όχι άλλωστε, αφού πέτυχε 19 πόντους με 9/12 δίποντα, μάζεψε 11 ριμπάουντ και έκανε άλλο ένα double double. Βάλτε στη συγκομιδή τις τρεις ασίστ και τις δύο τάπες και θα καταλάβετε…

Ρέθυμνο-Μαρούσι: Λαμάρ Ράιτ

Το Ρέθυμνο συνεχίζει να εντυπωσιάζει εντός έδρας και αυτή τη φορά είχε εύκολο έργο κόντρα στο Μαρούσι. Το θετικό για τον Κουφό, είναι ότι αναδεικνύει συνεχώς καινούργιους πρωταγωνιστές, καθώς αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής ήταν ο Λαμάρ Ράιτ. 21 πόντοι με 10/13 σουτ, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 31 λεπτά συμμετοχής, έδωσαν τεράστια ώθηση στους Κρητικούς, που βλέπουν τον στόχο της παραμονής να έρχεται νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχαν υπολογίσει.

Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός: Μίροσλαβ Τόντιτς

Ο Παναθηναϊκός νίκησε όπως αναμενόταν εύκολα τον Ηλυσιακό, ο Ομπράντοβιτς έκανε rotation το οποίο ανέδειξε μόνο τον Λόγκαν σε πρωταγωνιστή, όμως στο γήπεδο υπήρχε ένας παίκτης που χαιρόσουν να βλέπεις, άσχετα αν προερχόταν από τους ηττημένους. Ο Μίροσλαβ Τόντιτς, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ και βοήθησε την ομάδα του να σταθεί τηρουμένων των αναλογιών αξιοπρεπώς. Έβαλε 23 πόντους σε 26 λεπτά χωρίς να κάνει κατάχρηση προσπαθειών, ενώ πήρε και τρία ριμπάουντ βοηθώντας και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Περιστέρι-ΠΑΟΚ: Ρίτσαρντ Ρόμπι

Το Περιστέρι πραγματοποίησε μία καλή ομαδική εμφάνιση και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις τον κορυφαίο. Υποκύπτουμε στον πειρασμό και δίνουμε το βραβείο στον πρώτο σκόρερ, Ρίτσαρντ Ρόμπι, ο οποίος εκτός από τους 24 πόντους που πέτυχε, έδωσε σημαντικές βοήθειες και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, εκτός από τα επτά ριμπάουντ και τα πέντε κερδισμένα φάουλ, έδωσε ενέργεια στην άμυνα και έκανε λίγα λάθη (3) για τα 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα: Άγγελος Τσάμης

Για μία ακόμη φορά ο “παλιός” απέδειξε ότι παραμένει αναλλοίωτη αξία. Με την απόδοσή του ο Άγγελος Τσάμης οδήγησε τον Κολοσσό σε μία ακόμη νίκη στη Ρόδο και μάλιστα κόντρα στην θριαμβεύτρια της προηγούμενης αγωνιστικής, Καβάλα. Ο Έλληνας παίκτης, πέτυχε 18 πόντους με 7/10 σουτ, μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, όντας ο πρωταγωνιστής σε ένα σημαντικό ροζ φύλλο για την ομάδα του.

Πηγή: sportfm.gr