Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει μεταμορφωθεί σε… Τζιμπρίλ Ντ’ Αρντανιάν και λειτουργεί σαν σωματοφύλακας για όλον τον Παναθηναϊκό, με τους συμπαίκτες του να παίζουν και για τον ίδιο.

Το sday.gr ερεύνησε…

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει πετύχει τα 11 από τα 23 γκολ του Παναθηναϊκού στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ποσοστό 47.8%, δηλαδή σχεδόν το μισό από όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που έχουν σκοράρει.

To θετικό για τον Παναθηναϊκό πάντως είναι ότι πλην του Λέτο έχουν σκοράρει άλλοι οκτώ παίκτες (από ένα ως δυο γκολ) κάτι που σημαίνει πλουραλισμό στην επίθεση. Αναλυτικά έχουν σκοράρει και οι : Νίνης, Σαριέγκι, Τοτσέ, Μπουμσόνγκ από ένα κι από δυο οι Κουίνσι, Κατσουράνης, Κλέιτον, Ζέκα.

Καλύτερη επίθεση!

Επιπλέον, το «τριφύλλι» πετυχαίνει ένα γκολ παραπάνω σε κάθε παιχνίδι συγκριτικά με την περσινή χρονιά ως την 9η αγωνιστική. Πέρσι είχε βάλει 14 ως το 9ο παιχνίδι ενώ φέτος έχει ήδη 23.
Την περσινή χρονιά, ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε κάτι αντίστοιχο με τον φετινό Λέτο καθώς είχε πετύχει τα 7 από τα 14 γκολ του Παναθηναϊκού, δηλαδή το 50% των γκολ των «πρασίνων» στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.
Έξι συμπαίκτες του είχαν πετύχει τα υπόλοιπα 7 γκολ. Αναλυτικά: απο ένα οι Πετρόπουλος, Νίνης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος και δυο ο Κατσουράνης.

Πηγή: sday.gr