Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης είναι υπερπολύτιμοι για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αντίστοιχα και… θαμπώνουν με τις επιδόσεις τους. Αλήθεια, τι θα έκαναν οι «αιώνιοι» χωρίς αυτούς;

Rare… Spanoulis!

Ο Βασίλης Σπανούλης μοιάζει να διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού ποτέ δεν είχε τόσο εντυπωσιακά ποσοστά, όσο φέτος. Και στον Παναθηναϊκό είχε βασικό ρόλο, αλλά αυτό που κάνει φέτος στους «ερυθρόλευκους» είναι κάτι μοναδικό. Σπάει όλα τα κοντέρ, όντας ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Χωρίς αυτόν οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν με ακυβέρνητο πλοίο.

Αναλυτικά:

Πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης ranking για τον Ολυμπιακό, δεύτερος στην Ευρωλίγκα με 23.33, με πρώτο τον Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 29.40.

Πλέον ο V-Span φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας με 21.33 πόντους και φυσικά και των «ερυθρολεύκων».

Πρώτος στις ασίστ για τον Ολυμπιακό με 5 ανά αγώνα, ενώ είναι 7ος στην Ευρωλίγκα.
Πρώτος στα κερδισμένα φάουλ για την ομάδα του Πειραιά με 6.17 και συνολικά τέταρτος στην Ευρωλίγκα.

Απίστευτο ποσοστό στις βολές με 91.67%, και 44/48, όντας 19ος στη διοργάνωση και φυσικά το χέρι αλφάδι της ομάδας του Πειραιά.

Πρώτος τριποντάκιας για τους «ερυθρόλευκους» με 12/25 και 48%, όντας 14ος στην Ευρωλίγκα.

Θαμπώνει… ο Διαμαντίδης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι υπερπολύτιμος για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στηρίζει τα πάντα γύρω του και δεν μπορεί ούτε να φανταστεί τι θα έκανε χωρίς αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν είναι και στα καλύτερά του, αλλά αυτά που κάνει είναι υπέρ αρκετά για τους «πράσινους».

Αναλυτικά:

Πρώτος παίκτης στο σύστημα αξιολόγησης ranking του Παναθηναϊκού και 12ος στην Ευρωλίγκα με 18.17.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 13.33 πόντους και 26ος στην Ευρωλίγκα.

Πρώτος πασέρ του «τριφυλλιού» με 5.33 ασίστ και τρίτος στη διοργάνωση.

Πρώτος στα κλεψίματα με 1.83 για τον Παναθηναϊκό και έκτος στην Ευρωλίγκα.

Αν και γκαρντ τα μακριά του χέρια, του επιτρέπουν να είναι ο πρώτος μπλοκέρ των «πρασίνων» με 0.67, όντας 24ος στη διοργάνωση.

Έχει το απόλυτο με 12/12 βολές και 100%, βρισκόμενος στην πρώτη θέση τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στον Παναθηναϊκό.

Πρώτος στα τρίποντα με 18/28 τρίποντα και 64.29% για την ομάδα του Ζοτς και δεύτερος στην Ευρωλίγκα, μετά τον Μπο Μακ Άλεμπ που έχει 72.73% (8/11).

Χωρίς αυτούς το… χάος!

Όπως δείχνουν οι παραπάνω στατιστικές αποδείξεις, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσαν να κάνουν βήμα χωρίς τους απόλυτους ηγέτες και αρχηγούς τους, τον Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη αντίστοιχα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη νέα στενή οικονομική πολιτική των δύο συλλόγων και τους παίκτες που έφυγαν από αυτούς.

Πηγή: sday.gr