Να αφήσει πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Champions League και να επικεντρωθεί στο μεγάλο ντέρμπι του Σαμπιονά, θέλει η Μαρσέιγ, που στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής υποδέχεται την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμεν, το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο ντέρμπι από ήττες. Οι Μασσαλοί έχασαν 1-0 εκτός έδρας από τη Μονπελιέ, ενώ η οι Παριζιάνοι γνώρισαν ήττα σοκ από την Νανσί στο γήπεδο τους. Η συγκάτοικος των πρωτευουσιάνων στην κορυφή, Μονπελιέ καλείται να περάσει το απόγευμα του Σαββάτου από την έδρα της υπολογίσιμης Σοσό και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί, καθώς στα έξι τελευταία της παιχνίδι μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Λιλ που φιλοξενει την Μπρεστ. Οι λιλουά δεν έχουν εκμεταλλευτεί ως τώρα την έδρα τους καθώς σε εφτά ματς έχουν παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες και έχουν χάσει μια φορά. Ωστόσο, η Λιλ προέρχεται από το «διπλό» επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και η ψυχολογία είναι στα ύψη.

Επικίνδυνη έξοδο περιλαμβάνει για την Λιόν η 15η ημέρα του Σαμπιονά, καθώς φιλοξενείται από την απρόβλεπτη Οσέρ, την ώρα που η 3η της βαθμολογίας Ρεν υποδέχεται την Εβιάν και αναμένεται εύκολα η δύσκολα να φτάσει στη νίκη.

Η 15η αγωνιστική

Σάββατο, 26/11

Μπορντό-Καέν (20:00)
Νανσί-Ντιζόν
Ρεν-Εβιάν
Σοσό-Μονπελιέ
Σεντ Ετιέν-Αζαξιό
Τουλούζ-Βαλανσιέν
Λιλ-Μπρεστ (22:00)

Κυριακή, 27/11

Οσέρ-Λιόν (18:00)
Λοριάν-Νις
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Παρασκευή, 02/12

Καέν – Μαρσέιγ (21.00)

Σάββατο, 03/12

Αζαξιό – Λιλ (20.00)
Μπρεστ – Σεντ Ετιέν
Ντιζόν – Σοσό
Εβιάν – Βαλανσιέν
Μονπελιέ – Λοριάν
Νις – Ρεν (22.00)

Κυριακή, 04/12

Μπορντό – Νανσί (18.00)
Παρί Σεν Ζερμέν – Οσέρ
Λιόν – Τουλούζ (22.00)

Πηγή: sportfm.gr