Η περυσινή σεζόν με την αρχή της φετινής, έμοιαζε «μέρα με τη νύχτα». Η Τότεναμ που κέρδιζε τους πάντες με τον τρόπο παιχνιδιού της δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του περασμένου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Και όμως, η εμφάνιση κόντρα στην Άστον Βίλα έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι Λονδρέζοι βρίσκουν τον καλό τους εαυτό.

Δεν είναι το 2-0. Εξάλλου, μια αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» επιτρέπει να κάνει κάποιος σχέδια για νίκη.

Δεν είναι η εμφάνιση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Εξάλλου ο Τογκολέζος επιθετικός έχει συνηθίσει να προκαλεί χαμόγελα στον Χάρι Ρέντναπ και στους οπαδούς της ομάδας.

Είναι τα στατιστικά της αναμέτρησης που δείχνουν ότι η Τότεναμ βρήκε το μονοπάτι που οδηγεί στις …λεωφόρους της περυσινής σεζόν.

Κατοχή μπάλας

«Ο αντίπαλος δεν μπορεί να σκοράρει αν έχουμε συνεχώς εμείς την μπάλα». Απλό, λιτό και ξεκάθαρο. Το …αξίωμα αυτό εφαρμόζεται πιστά στην Μπαρτσελόνα και το ίδιο έκανε το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα του Ρέντναπ. Το 70,2 % σε κατοχή μπάλας δεν άφησε την Άστον Βίλα να …πάρει ανάσα και έφερε την Τότεναμ στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Αυτό το ποσοστό ήταν το υψηλότερο για τους «πετεινούς» τα τελευταία 3,5 χρόνια και το τρίτο υψηλότερο για φέτος, σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε τι ισχύει για τις πέντε 5 πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα:

Ημερομηνία

Αγώνας

Κατοχή

10/09/2011

Λίβερπουλ-Στόουκ

73,6

27/08/2011

Τσέλσι-Νόριτς

70,6

21/11/2011

Τότεναμ-Άστον Βίλα

70,2

29/10/2011

Σουόνσι-Μπόλτον

69,8

15/10/2011

Τσέλσι-Έβερτον

69,7

Για να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό στην κατοχή χρειάζονται πάσες. Πολλές πάσες. Συγκεκριμένα 618 πάσες έκαναν οι παίκτες της Τότεναμ το βράδυ της Δευτέρας. Πόσες αυτοί της Βίλα; Μόλις 52…

Επίθεση

Και για να μπουν γκολ χρειάζονται σουτ. Και η Τότεναμ το έκανε αυτό. Συνολικά, 22 σουτ έκαναν οι Λονδρέζοι, την ώρα που οι αντίπαλοι περιορίστηκαν σε 3.
Το ίδιο ισχύει και για τις σέντρες, με 27 να έχουν γίνει από την πλευρά των γηπεδούχων, την ώρα που ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ είχε μόνος του 7 προσπάθειες για γκολ.

Άμυνα

Και αν νομίζετε ότι μόνο το επιθετικό πρόσωπο ήταν το καλό της Τότεναμ, τότε κάνετε λάθος. Οι γηπεδούχοι είχαν 92,3 % επιτυχία στα τάκλιν, ενώ ανέκτησαν σε 55 περιπτώσεις την μπάλα, αμέσως μετά την πρώτη πάσα του αντιπάλου.

Πηγή: england365.gr