Σύμφωνοι, το πρωτάθλημα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία για την ΑΕΚ, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι ελπίδες πρόκρισης στο Europa League είναι απλώς μαθηματικές. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ένας σύλλογος με το όνομα και την ιστορία της «Ένωσης» δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορεί για κανένα ματς. Ιδιαίτερα όταν το κίνητρο δεν λείπει.

Και δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ οι «κιτρινόμαυροι» για να βρουν… λόγους να κερδίσουν απόψε τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το www.sport-fm.gr). Όχι όσο ακόμη είναι εφικτή-έστω και με λιγοστές πιθανότητες-η πρόκριση, για την οποία αναγκαία συνθήκη είναι η νίκη με +2 γκολ απόψε. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου καλείται να πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο και όσοι παίκτες πάρουν ευκαιρίες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πονοκέφαλο στον προπονητή τους.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι: το μηδενικό δίπλα από το όνομα της ΑΕΚ στη βαθμολογία του ομίλου δεν είναι τιμητικό και πρέπει σύντομα να… φύγει. Επιπλέον κάθε βαθμός αποτελεί «προίκα» για τις επόμενες ευρωπαϊκές σεζόν και αν η φετινή περίοδος ολοκληρωθεί με φτωχή συγκομιδή, θα στοιχίσει στην ομάδα σε μελλοντικές κληρώσεις. Παράλληλα, η «Ένωση» δεν μπορεί στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται να αδιαφορήσει για το πριμ 140.000 και 70.000 ευρώ που προβλέπεται από την UEFA σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας αντίστοιχα. Και τέλος, υπάρχει η υποχρέωση απέναντι σε όσους κάνουν τον κόπο να ανηφορίσουν για το ΟΑΚΑ (απίθανο ο αριθμός να φτάσει στα πέντε ψηφία), αλλά κι εκείνοι που θα αφιερώσουν το βράδυ τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα τηλεοπτικά.

Να η ευκαιρία λοιπόν
Ο Νίκος Κωστένογλου προχωρά σε αναγκαστικές και μη αλλαγές για το αποψινό ματς, έχοντας προφανώς το βλέμμα στραμμένο στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκτός πλάνων είναι για λόγους ξεκούρασης οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καφές, Καράμπελας και Βάργκας, ενώ τραυματίες είναι οι Κάλα (ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο, αλλά προλαβαίνει το επόμενο ματς) και Γκούντγιονσεν. Ο 41χρονος τεχνικός της ΑΕΚ ετοιμάζει τον Χέλγκασον για την πρώτη του εμφάνιση στο πλευρό του Κώστα Μανωλά. Η πιθανότερη σύνθεση σε 4-2-3-1 είναι η ακόλουθη: Αραμπατζής ή Κωνσταντόπουλος (τερματοφύλακας), Γεωργέας (δεξί μπακ), Λαγός (αριστερό μπακ), Μανωλάς, Χέλγκασον (στόπερ), Μάκος, Γκέντσογλου (αμυντικά χαφ), Χοσέ Κάρλος (μεσοεπιθετικός), Μπερνς (δεξί χαφ), Σιαλμάς (αριστερό χαφ) και Μπέλεκ (σέντερ φορ). Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Κοντοές, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Εγγλέζου, Κλωναρίδης και Τσουκαλάς, ενώ συμπεριλήφθηκαν και από την ομάδα Νέων οι Χρήστος Παπαδημητρίου και Γιώργος Αρέστη.

Η Λοκομοτίβ Μόσχας, που ήρθε στην Αθήνα με πολλές απουσίες και (όπως και η ΑΕΚ) εν όψει ντέρμπι στο πρωτάθλημα-με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας-θα παραταχθεί από τον Ζοσέ Κουσέιρο πιθανότατα με τους: Γκιλέρμε, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μπούρλακ, Ντα Κόστα, Γκλουσάκοφ, Θαπατέρ, Μαϊκόν ή Ομπίνα, Ίμπρισιτς ή Τορμπίνσκι, Ιγκνατίεφ, Σίτσεφ.

Άρχων του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Ουίλιαμ Κόλουμ, με διαιτητή τον οποίο οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε τρία παιχνίδια.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Άντερλεχτ 9 (9-1)
2. Λοκομοτίβ 6 (5-4)
3. Στουρμ Γκρατς 3 (3-5)
4. ΑΕΚ 0 (3-9)

Πηγή: sportfm.gr