Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ. Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι ταξίδεψε μαζί με την αποστολή της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Αθήνα και βρέθηκε στο γήπεδο για λογαριασμό της τουρκικής τηλεόρασης.

Από τη θέση πλέον του σχολιαστή, ο γνωστός μας από το πέρασμά του σε ΑΕΚ (2000-01-με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς-), Παναθηναϊκό (2001-03, 2005) και ΠΑΟΚ (2007-08), Τούρκος γκαρντ παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρ και μίλησε στο sday.gr για τον αγώνα, την άσχημη εντύπωση που του άφησε το άδειο ΣΕΦ, τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα και το γήπεδο, αλλά και πως βλέπει τους «αιώνιους» φέτος στην Ευρωλίγκα.

«Ήταν ένας αγώνας με δύο πρόσωπα και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η Φενέρ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά και στο δεύτερο ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη “καθάρισαν” το ματς και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη», τόνισε αρχικά ο Ιμπραήμ Κουτλουάι και πρόσθεσε: «Η Φενέρ έκανε πολύ εύκολα λάθη, πουλούσε την μπάλα και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βάλει εύκολα καλάθια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έπαιξε πιο επιθετικά ενώ ταυτόχρονα έπαιξε σφιχτή άμυνα και ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός δημιουργός».

Ο παλαίμαχος άσος δεν πίστεψε πως το ματς τέλειωσε όταν η τουρκική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 12 πόντους γιατί: «Ήξερα ότι δε θα ήταν εύκολο το ματς, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να το παρατούσε και περίμενα την αντεπίθεσή του».

Έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και αναρωτηθήκαμε κατά πόσο το ματς του ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν: «Σίγουρα θυμήθηκα τους δικούς μου αγώνες εδώ, όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον σημερινό γιατί στους δικούς μου το γήπεδο ήταν γεμάτο. Σήμερα είχε ελάχιστο κόσμο και μου έκανε εντύπωση, δεν περίμενα ότι το γήπεδο θα είναι άδειο», τόνισε ο παλαίμαχος διεθνής και πρόσθεσε: «Επιπλέον τώρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ διαφορετικός, οπότε δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που είχα εγώ απέναντί μου τότε».

Όσο για τους «αιώνιους» και την πρόβλεψή του για τη φετινή τους πορεία στην Ευρωλίγκα, ο Ιμπραήμ Κουτλουάι τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, που τώρα χτίζεται και χρειάζεται αρκετή υπομονή, δεν είναι εύκολο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη αν δεν προσπαθήσει πολύ. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο δεμένη ομάδα, πιο έτοιμη, αλλά είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα».

Πηγή: sday