Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αυριανό (29/10, 19:30) αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «πονοκεφαλιάζει» από τις απουσίες που υπάρχουν στην ομάδα και για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία για τον τρόπο που θα παρατάξει τους Πειραιώτες απέναντι στους Κρητικούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν συνέχεια πως πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως στο Βεστφάλεν παίζεται η παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη το νέο έτος. Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Τοροσίδη (σήμερα θα προσπαθήσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα), τον Γέστε (χθες ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης) και τον Φουστέρ (όλα δείχνουν πως χάνει το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη).

Αντίθετα, ο Φέισα συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και είναι αρκετά πιθανό να είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα. Εν τω μεταξύ, κρυολόγημα (μετά τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βαλεριάνο) έχει και ο Μανιάτης, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει ως βασικός απέναντι στον ΟΦΗ. Δεν αποκλείεται, όμως, να παίξει ο Μοντέστο που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Όσον αφορά το σχήμα, ο Βαλβέρδε αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοστάντσο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Μανιάτη, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Αν και επιστρέφει από τιμωρία ο Μοντέστο, ο Μακούν, ο Ορμπάιθ και ο Ιμπαγάσα θα ξεκινήσουν απέναντι στους Κρητικούς.

Οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε την Τετάρτη ο Τζεμπούρ (χθες προπονήθηκε κανονικά) έβαλαν σε σκέψεις τον Βαλβέρδε, ο οποίος έχει δύο επιλογές: να τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Πάντελιτς, χρησιμοποιώντας στα πλάγια έναν εκ των Αμπντούν, Μόνχε ή Φετφατζίδη μαζί με τον Μιραλάς, ή να βάλει τον Βέλγος στην κορυφή, έχοντας στα πλάγια τον Μόνχε και Αμπντούν (ή Φετφατζίδη).

Πηγή: sport-fm