Σε ρυθμούς Κρήτης έχει ήδη μπει η ΑΕΚ! Με τους τέσσερις τραυματίες της Μόσχας να αποδεικνύονται αρκετά… παλικάρια για να προπονηθούν κανονικά και να τεθούν στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου, η «Ένωση» ετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Τα τρία γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από τη Λοκομοτίβ αποδείχθηκαν αρκετά για ν’ αλλοιώσουν τις ελπίδες της στο Europa League -αλλά όχι και την καλή εικόνα του α’ μέρους και την εμφανή βελτίωση απ’ τη μέρα που ανέλαβε ο Κωστένογλου.

Οι τέσσερις τραυματισμοί, δε, που αποκόμισε απ’ το παιχνίδι της Μόσχας (Κοντοές, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Κάρλος) επίσης δεν θ’ αποδειχθούν αρκετοί για να αλλοιώσουν τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού ενόψει Ηρακλείου. Κι αυτό διότι άπαντες προπονηθήκαν κανονικά την Παρασκευή (σε αντίθεση με τον Γεωργέα, που έκανε φυσιοθεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο και τον διεθνή Μπουγαΐδη) και υπολογίζονται πλήρως απ’ τον «Κωστέ».

Μπορεί, λοιπόν, το ίδιο να μη συμβαίνει με τον Μάκο (που αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), αλλά συμβαίνει με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο, που θα είναι σίγουρα στην αποστολή -και ενδεχομένως στην ενδεκάδα της Κυριακής.

Εκεί όπου δεδομένα θα ξεκινήσει ο Αραμπατζής (παρόλο που ο Κωνσταντόπουλος επέστρεψε έπειτα από καιρό την Παρασκευή στις προπονήσεις), αλλά και -ελλείψει άλλων μπακ- οι Καράμπελας και Κοντοές. Όσο πιθανό θεωρείται, δε, ο Δέλλας ν’ αντικαταστήσει τον Κάλα δίπλα στον Μανωλά, άλλο τόσο θεωρείται να τοποθετηθεί ένας επιπλέον «επιθετικογενής» στα χαφ, με τον Κάρλος ν’ αγωνίζεται μπροστά από δίδυμο Βάργκας και Καφέ.

Την ίδια ώρα η καλή εμφάνιση και το γκολ του Σιαλμά στη Ρωσία καθιστούν πολύ πιθανό το να πάρει τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης -με τον Λεονάρντο στα αριστερά και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή. Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν απ’ την προπόνηση του Σαββάτου (13:00), μετά το τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί και η αποστολή που θα ταξιδέψει έπειτα στην Κρήτη (17:00).

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η προπόνηση της Παρασκευής επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι είδαν τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν να τους επισκέπτεται για πρώτη φορά στα Σπάτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, προκειμένου να τους δει και να τους ευχαριστήσει εκ νέου για τη συμπαράστασή τους.

Πηγή: sportfm.gr