«Γνωρίζω μία ομάδα, η οποία παίζει έναν τελικό κάθε μέρα και δεν αφήνει κανένα παίχτη να κάθεται στον πάγκο. Μία ομάδα για την οποία το ημίχρονο είναι χαμένα λεπτά. Καμία προσπάθεια δεν “πετιέται”. Τα έχουν δώσει όλα από την πρώτη μέρα που φόρεσαν τη φανέλα. Μία ομάδα που αντιλαμβάνεται πως είναι να χάνεις και έχει γνωρίσει μέρες όπου οι πραγματικές συνθήκες υπερνικούν τη θέληση. Παρόλα αυτά η λέξη «απόσυρση» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους.

Μία ομάδα όπου κάθε μέρα μένει στο μυαλό της έντονα, για πάντα. Μία ομάδα που ξεκίνησε χωρίς οπαδούς και χωρίς αλλαγές. Γνωρίζω μία ομάδα, την πιο θαρραλέα ομάδα στον κόσμο, την “Proactiva Open Arms”».

Με αυτά τα λόγια ο Πεπ Γκουαρντιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, «ντύνει» το βίντεο της οργάνωσης, Proactiva Open Arms, η οποία παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες κατά τις δύσκολες ώρες που βρίσκονται μεσοπέλαγα ή κοντά στις ακτές. Ο γνωστός προπονητής μπαίνει και αυτός λοιπόν στο «κλαμπ» με τους διάσημους -ή μη- αθλητές, προπονητές και παράγοντες που παίρνουν θέση για το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού.