Με 13 ομάδες πραγματοποιείται σήμερα (19:30) η κλήρωση για την Α1 μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ανάψει κόκκινο φως στον Πανελλήνιο.

Και μπορεί «όλοι να παίζουν με όλους», όπως αναφέρει το γνωστό αθλητικό κλισέ, ωστόσο το πρόγραμμα έχει τη δική του σημασία. Κυρίως επειδή ο Παναθηναϊκός κουβαλά τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών από την περασμένη σεζόν (κι εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο έχει προσφύγει), ενώ «καμπάνες» από πέρυσι κουβαλούν επίσης Άρης (δύο) και ΠΑΟΚ (τέσσερις). Σημειωτέον πως και οι τρεις ομάδες θα εκτίσουν μία αγωνιστική στα ματς των προημιτελικών Κυπέλλου που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα (11 και 12 Οκτωβρίου).

Το πρώτο τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο και με ενδιαφέρον αναμένεται μετά την κλήρωση πώς θα καταρτιστεί το καλεντάρι για να διαπιστώσουμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, δεδομένου ότι μετά το τέλος της σεζόν η Εθνική θα λάβει μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά (2-8 Ιουλίου 2012).

Στο περιθώριο της κλήρωσης θα γίνουν οι βραβεύσεις της καλύτερης πεντάδας (Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μάρσαλ, Μπατίστ, Μπουρούσης), MVP (Διαμαντίδης), προπονητή (Ομπράντοβιτς), νέου παίκτη (Σλούκας), πιο βελτιωμένου παίκτη (Νικ Καλάθης) και αμυντικού (Διαμαντίδης).

Πηγή: sport-fm.gr