Πορείες… διαφορετικές για τους «αιώνιους» στα πρώτα τους φιλικά επί τουρκικού εδάφους με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Φενερμπαχτσέ και τον Παναθηναϊκό να ηττάται από την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο του τουρνουά «Two Nations Cup».

Η νεανική ομάδα των Πειραιωτών έδειξε θετικά στοιχεία λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν και γέμισε ικανοποίηση τον «Ντούντα», ειδικά όσον αφορά στο παιχνίδι των ψηλών της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με 88-78 πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και την Κυριακή (02/10) στις 19:00 θα αντιμετωπίσουν στον τελικό της Αναντολού Εφές. Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην Τουρκία καθώς θα δώσει δύο ακόμα φιλικά τεστ. Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες του «Σοφού» θα αντιμετωπίσουν ξανά την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, την Εφές Πίλσεν ενώ την Πέμπτη (06/10) θα τεθούν αντιμέτωποί με την Μπεσίκτας. Άγνωστο παραμένει αν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα δώσουν το «παρών» στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (07/10).

Από την άλλη για… ευχέλαιο ετοιμάζονται οι «πράσινοι» καθώς μετά τους Περπέρογλου και Μπατίστ τα ονόματα τους στη λίστα των τραυματιών έβαλαν και οι Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης. Οι δύο γκαρντ του «τριφυλλιού» τραυματίστηκαν στο φιλικό κόντρα στην Εφές και δεν θα δώσουν το «παρών» στο αγώνα της Κυριακής (16:30) με αντίπαλο την «Φενέρ». Ο «3-D», ήταν τυχερός στην ατυχία του, καθώς υπέστη μεν διάστρεμμα αλλά δεν ήταν βαρύ. Από την άλλη ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού έπαθε αιμάτωμα στο μάτι, το οποίο θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για περίπου μία ενδομάδα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 3 Οκτωβρίου.