Τίποτα δεν φαινόταν να μπαίνει ανάμεσα στην Ολλανδή ποδηλάτισσα Annemiek van Vleuten και τη γραμμή του τερματισμού στον αγώνα που έγινε στην Κοπακαμπάνα της Βραζιλίας. Με την ίδια να ηγείται και την απόσταση από τη νίκη της να είναι κάτω από δέκα χιλιόμετρα, η van Vleuten έδειχνε έτοιμη να κάνει τα όνειρά της για χρυσό μετάλλιο πραγματικότητα.

Όλα όμως τελείωσαν απροσδόκητα και άδοξα εξαιτίας ατυχήματος που την έστειλε να κείτεται, ακίνητη, στο έδαφος και τους θεατές να κρατούν την ανάσα τους αγωνιώντας για την κατάστασή της.

Η Van Vleuten μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε πάθει ελαφριά διάσειση και κατάγματα στη σπονδυλική στήυλη.

Η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδηλασίας επιβεβαίωσε πως είχε τις αισθήσεις της και πως ήταν μια χαρά αλλά θα παρέμενε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για παρακολούθηση για τουλάχιστον 24 ώρες.

«Είμαι στο νοσοκομείο με μερικούς τραυματισμούς και κατάγματα, αλλά θα γίνω καλά. Περισσότερο απ’ όλα είμαι απογοητευμένη μετά την καλύτερη κούρσα της καριέρας μου», έγραψε η ίδια στο Twitter.

cyclist1 cyclist2 cyclist3