Χωρίς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους διεθνείς, που προετοιμάζονται για το Ευρωμπάσκετ, τον Βασίλη Σπανούλη που συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, αλλά και τον Ζόραν Έρτσεγκ, που αποτελεί ξένο σώμα και θα κάνει ατομικές προπονήσεις στην Αθήνα, αναχώρησε το πρωί για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι η ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι προπονήσεις θα γίνουν υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες (Χάινς, Γκετσεβίτσιους, Λούκας, Χάουαρντ, Παπαδόπουλος), αρκετούς «παλιούς» (Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης, Κατσίβελης, Πρίντεζης) και ορισμένους που απλώς θα βοηθούν στις προπονήσεις (Δεμερτζής, Καμπούρης, Σακελλαρίου και Γιαννόπουλος).

Οι Παπανικολάου και Σλούκας θα ενσωματωθούν στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, αφού αναμένεται να βρίσκονται στη δωδεκάδα της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ. Αντίθετα, ο Μάρκο Κέσελ ακόμη είναι αμφίβολο αν θα μπει στην αποστολή της Σερβίας, μετά το κάταγμα που υπέστη στο ζυγωματικό. Πρόγραμμα αποθεραπείας κάνει και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Η ομάδα του Ολυμπιακού θα παραμείνει στο Καρπενήσι μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 μέχρις τις 21 του μήνα θα γίνουν προπονήσεις στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό θα γίνουν πέντε φιλικά (τα δύο τελευταία απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας στις 17 και 20 Σεπτεμβρίου).

Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Κάλιαρι (23-24/9) με τη συμμετοχή των Σιένα, Παρτιζάν και Σασάρι, κι ύστερα θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Εφές και τη Φενέρμπαχτσε (στο τουρνουά όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν θα τεθούν αντιμέτωποι).

Στο μεταξύ, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε τουλάχιστον μία ακόμη μεταγραφή κοινοτικού, ανεξάρτητα από το αν θα αποδεσμευτεί ή όχι ο Ζόραν Έρτσεγκ. Είναι άγνωστο, ωστόσο, ποια ή ποιες θέσεις θα καλυφθούν, αφού είναι πιθανό να υπάρξει προσθήκη στα γκαρντ, στη θέση «4» ή ακόμη και στο «5» (η περίπτωση Νεστέροβιτς δεν έχει εγκαταλειφθεί).

Πηγή: sport-fm.gr