Την πιο καθοριστική συνάντησή τους αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού θα έχουν σήμερα Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν το απόγευμα, πριν τον καθιερωμένο αγιασμό της ομάδας, και θα μιλήσουν για τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Φορ και χαφ τα βασικά θέματα, σε δεύτερη μοίρα οι αποχωρήσεις.

Τα θέματα που «καίνε» τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» είναι του μέσου, με τις περιπτώσεις που απασχολούν να είναι αρκετές, του Μόισες Ουρτάδο του οποίου η αποχώρηση ανοίγει το δρόμο και για δεύτερη προσθήκη στο χώρο του κέντρου, του επιθετικού, όπου μπορεί να σκάσει και η «βόμβα», αλλά και του ξεσκαρταρίσματος στο ρόστερ.

Τα χαφ
Πρώτος και βασικός στόχος πλέον για τη θέση του αμυντικού χαφ είναι ο Μάρκο Εστράδα, για τον οποίον θα αποφασιστεί αν θα γίνει κίνηση να αποκτηθεί με μεταγραφή, αφού η Μονπελιέ δεν τον παραχωρεί δανεικό. Ο Χιλιανός αρέσει πολύ και θεωρείται ότι μπορεί να χτίσει ένα «τείχος» μπροστά από την άμυνα, κυρίως στα δύσκολα ευρωπαϊκά ματς.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού, ο Ζεάν Μακούν ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση στο συμβόλαιο που θα υπέγραφε, αναφορικά με τους όρους που θα υπήρχαν για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι ξεκάθαρο το όλο θέμα για να μην προκύψουν προβλήματα α λα Μιραλάς. Ο Καμερουνέζος χαφ, ωστόσο, φέρεται να είναι διατεθειμένος να παραμείνει στην Άστον Βίλα και να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα της, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ.

Η περίπτωση του Ορμπάιθ παραμένει «παγωμένη» και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Ισπανοί ζήτησαν περισσότερα χρήματα για την παραχώρησή του και παρά το γεγονός ότι και ο 32χρονος χαφ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλουν να υπάρξει «γάμος», κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό στην παρούσα χρονική στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, το θέμα του Τζιόλη έχει σχεδόν κλείσει αφού απομένουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Από τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Βαλβέρδε σήμερα θα κριθούν τα πάντα και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμα κι εντός της ημέρας. Ο Έλληνας μέσος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ το χρόνο.

«Βόμβα» στην επίθεση

Ο Βαλβέρδε αναμένεται να ζητήσει κι έναν επιθετικό από τον Μαρινάκη, τη στιγμή που οι προτάσεις φορ πέφτουν… βροχή. Ο Σάντα Κρους είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται αφού στη Μάντσεστερ Σίτι όπου ανήκει δεν υπολογίζεται και παραχωρείται δανεικός. Από εκεί και πέρα έχουν προταθεί και οι Σάρατε και Κουτίνιο από Λάτσιο και Ίντερ αντίστοιχα, οι οποίοι είναι δύο παίκτες που δεν μπορούν να αγνοηθούν, αλλά αποτελούν και εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις, κυρίως λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που θα έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδος από ομάδες που θα θέλουν να τους εντάξουν επίσης στο δυναμικό τους.

Αυτοί που φεύγουν

Εκτός από τις προσθήκες, σημαντικό θέμα είναι και οι αποχωρήσεις. Δανεικοί δόθηκαν Κάταϊ και Σουμπίνιο στον ΟΦΗ και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Γκαλίτσιος και Νέμεθ θα πάνε επίσης δανεικοί σε άλλες ομάδες, ενώ Κατσικογιάννης και Νίκος Παπαδόπουλος θα μείνουν ελεύθεροι. Ο Λεάντρο παραχωρήθηκε στη Δόξα Δράμας, δρόμο που θα ακολουθήσει και ο Βάντερσον. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τους Βασιλόγιαννη, Σταμόγιαννο, Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη.

Αναφορικά με τον Ντένις Ρόμενταλ, όλα θα ξεκαθαρίσουν με την έλευση του μάνατζέρ του, Σόρεν Λέρμπι στην Αθήνα. Ο Δανός μεσοεπιθετικός φέρεται να έχει προτάσεις από ομάδες της Σκανδιναβίας κυρίως, κάτι που αν ισχύει θα αποδεσμευθεί.

Πηγή: sportfm.gr