Με τα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι να είναι εμφανή, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα 1-0 κόντρα στην Χετάφε, στο πρώτο φιλικό της μπροστά στο κοινό της. Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο η «Ένωση» βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4’ με τέρμα του Μίκου, ενώ είχε δοκάρι με τον Μπέλεκ στο 44’.

Το πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων και τα αμυντικά κενά, του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτά που προβλημάτισαν τον Χιμένεθ δώδεκα μέρες πριν τις επίσημες υποχρεώσεις κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας για το Europa League.

Περίπου 3.000 φίλοι των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες κατά την παρουσίασή τους.

Η ΑΕΚ με τον ίδιο σχηματισμό όπως και στα προηγούμενα φιλικά το 4-2-3-1 παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κωνσταντόπουλο. Ο Γεωργέας κάλυπτε το δεξί άκρο και ο Καράμπελας το αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Δέλλας και Μανωλάς, ενώ τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος και Γκέντσογλου. Οι Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος και Χοσέ Κάρλος, οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από τον Μπέλεκ άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Στο πρώτο μέρος η «Ένωση» φάνηκε να έχει προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση. Ασύνδετη, χωρίς φαντασία, χωρίς ίχνος δημιουργίας επιθετικού παιχνιδιού η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ μετά από εκπληκτικό σουτ του Μίκου μόλις στο 4’, το οποίο και αιφνιδίασε τον Κωνσταντόπουλο. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, όμως με τους Γκούντγιονσεν και Κάρλος στα άκρα φάνηκε πως είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Οι Ισπανοί έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν στο 39’ ο Αμπντέλ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε μάλλον… κατά τύχη, καθώς στο 44’ ο Μπέλεκ προσπάθησε να κάνει σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μόγια. Ένα ακόμα μελανό σημείο για την ομάδα του Χιμένεθ ήταν η αναγκαστική αποχώρηση του Γκέντσογλου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στο δικέφαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής παρέμεναν, ενώ οι φάσεις δεν έρχονταν. Το μόνο που άλλαξε ήταν η αμυντική λειτουργία της, η οποία και έγινε πιο σταθερή.

Μετά τις αλλαγές του Χιμένεθ, με τους Λαγό και Σιαλμά να περνούν στις θέσεις των Λυμπερόπουλου και Γκούντγιονσεν έγινε πιο γρήγορη δημιούργησε δύο καλές στιγμές με Δέλλα και Λαγό αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Μπορεί ο κόσμος να αποθέωσε τους παίκτες και τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως ο Ισπανός ξέρει καλά πως έχει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει για να παρουσιάσει την «Ένωση» όπως πρέπει στις επίσημες υποχρεώσεις.

Πηγή: sport-fm.gr