Το οικογενειακό κλίμα έχει εντυπωσιάσει τον Σήφη Δασκαλάκη από τις πρώτες του ημέρες στον Ολυμπιακό όπως τόνισε σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία στο Ζέεφελντ. Ο νέος τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για την καθιέρωσή του στους Πειραιώτες και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία, όποτε αυτή του δοθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σήφη Δασκαλάκη:

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Βρήκα μία απίστευτη οικογένεια και κατάλαβα αμέσως ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αυτό που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι φοβερό. Είμαστε μια οικογένεια και προσαρμόστηκα αμέσως».

-Πότε ακριβώς ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;
«Διάβασα πολλά. Παρ’ όλα αυτά, κάτι επίσημο υπήρξε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου».

-Αληθεύει ότι είχαν ενδιαφερθεί για σένα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ;
«Πλέον δεν έχει σημασία. Στόχος μου από την πρώτη στιγμή που πήγα στον Εργοτέλη ήταν να παίξω, να καθιερωθώ και να έρθω κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που το ξέρω εγώ και η οικογένειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποίησα και αυτόν τον στόχο που είχα βάλει. Πλέον έχουν αλλάξει οι στόχοι μου, έχω προσαρμοστεί σε αυτούς που έχει η ομάδα και κοιτάζω μπροστά».

-Συμφωνείς ότι η καλύτερη ηλικία για έναν τερματοφύλακα είναι αυτή που είσαι εσύ;
«Συμφωνώ και χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα αυτή τη στιγμή να δουλέψω σε άλλο επίπεδο. Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσους παικταράδες γίνεσαι ακόμα καλύτερος. Πόσω μάλλον όταν δουλεύεις με τον Αλέκο Ράντο, ο οποίος προπονούσε τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον έφθασε σε τόσο μεγάλο επίπεδο».

-Πώς μπορεί να διαχειριστεί ένας τερματοφύλακας την πίεση που του ασκείται στον Ολυμπιακό, η οποία φανταζόμαστε είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες ομάδες.
«Σαφώς και είναι διαφορετική. Είναι θέμα προσωπικότητας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος με υψηλή αυτοπεποίθηση και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Αν δεν τα είχα αυτά δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα. Δεν έχω άγχος, ξέρω τι ευθύνες έχω και είμαι έτοιμος να τις αναλάβω».

-Πιστεύεις ότι η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό ήρθε επειδή έκανες και πολύ καλά παιχνίδια απέναντί του;
«Οταν ρωτήθηκα γιατί παίζω με τόσο πάθος απέναντι στον Ολυμπιακό έλεγα: “Για να με δουν και να με πάρουν”. Αυτά τα παιχνίδια όταν είσαι ποδοσφαιριστής μικρότερης ομάδας τα περιμένεις πώς και πώς για να παίξεις και να κάνεις τη διαφορά».

-Πέρυσι που αντιμετώπιζες τον Ολυμπιακό και τον έβλεπες μέσα στο γήπεδο ποιους παίκτες φοβόσουν περισσότερο;
«Δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν έχω μάθει έτσι. Το αντίθετο μάλιστα, ήθελα να σουτάρουν για να τα πιάσω. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον. Ο Μιραλάς ήταν εκπληκτικός πέρυσι, ο Ριέρα έχει κάνει τεράστια καριέρα, ο Ιμπαγάσα είναι απίστευτος. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον. Ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% στο παιχνίδι».

-Ο πιο δύσκολος επιθετικός;
«Θεωρώ ότι ο Μιραλάς και ο Πάντελιτς είναι δεινοί σκόρερ. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία τους».

-Με τον Νικοπολίδη έχεις μιλήσει καθόλου;
«Οχι, δεν έχω μιλήσει καθόλου, εκτός από τα παιχνίδια που είχαμε παίξει αντίπαλοι».

-Με κάποιους άλλους που είχαν παίξει στο παρελθόν στον Ολυμπιακό; Με τον Σηφάκη, για παράδειγμα, μίλησες;
«Με τον Μιχάλη (σ.σ.: Σηφάκη) ήμασταν παιδικοί φίλοι και το καλοκαίρι τις διακοπές μας τις κάναμε μαζί στο Ηράκλειο. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μου είχε πει “να είσαι έτοιμος γιατί με τον Αλέκο θα φτύσεις αίμα”».

-Ποιος γκολκίπερ είναι το πρότυπό σου;
«Μου άρεσε ο Κανιθάρες, ο Μπουφόν και ο Βίτορ Μπαΐα».

-Εχεις στο μυαλό σου ότι ένα λάθος με τον Ολυμπιακό μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ντόρο;
«Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω στο μυαλό μου το λάθος. Δεν λειτουργώ έτσι. Παίζω ποδόσφαιρο, το διασκεδάζω με την ψυχή μου και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να είμαι από τους καλύτερους της ομάδας μου σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα και από τα λάθη μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

-Απ’ όσα μας έχεις πει μέχρι τώρα δίνεις την εντύπωση ότι είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και ότι δεν ήρθες για να συμπληρώνεις την τετράδα των γκολκίπερ…
«Δεν έχω μεγαλώσει έτσι και ούτε η προσωπικότητά μου είναι έτσι. Ηρθα εδώ και έχω στόχους. Δουλεύω κάθε μέρα για να αρπάξω την ευκαιρία. Τώρα, πότε θα έρθει δεν το ξέρω. Πρέπει να δουλεύω και να είμαι έτοιμος να την αρπάξω. Το έχω κάνει στο παρελθόν και θέλω να το κάνω ξανά».

-Αισθάνεσαι ότι έχεις έρθει ως δεύτερος τερματοφύλακας;
«Δεν είναι θέμα τι αισθάνεσαι. Στις μεγάλες ομάδες υπάρχουν επιλογές. Δεν φοβάμαι και δεν νιώθω περίεργα, κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και αν μου ζητηθεί να γίνω πρώτος θα γίνω πρώτος».

-Θα σου λείψει ως πόλη το Ηράκλειο;
«Οχι. Μεγάλωσα εκεί, είναι η οικογένειά μου, αλλά αυτή την αλλαγή την ήθελα. Είναι τεράστιο βήμα για μένα. Αισθάνομαι ευλογημένος».

-Οι ενοχλήσεις στη μέση σου οφείλονταν στην ένταση της προπόνησης;
«Μέχρι τώρα στην καριέρα μου δεν είχα πρόβλημα. Στην αρχή μού έπεσε η ψυχολογία, γιατί ήρθα να αποδείξω την αξία μου και συνέβη αυτό, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα».

-Μέσω του Ολυμπιακού σκέφτεσαι την Εθνική;
«Στενοχωρήθηκα την τελευταία φορά που δεν κλήθηκα. Πίστευα ότι άξιζα μία ευκαιρία. Αν έρθει μέσω του Ολυμπιακού, θα είναι μεγάλη μου τιμή».

-Είναι δύσκολο για σένα και για τον Κοστάντσο να βγάλετε από το μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού τον Αντώνη Νικοπολίδη;
«Η ζωή πάει μπροστά. Σαφώς και γίνεται αυτό αν έρθουν νέες επιτυχίες, προκρίσεις στην Ευρώπη. Και στο παρελθόν είχε μεγάλους τερματοφύλακες ο Ολυμπιακός. Τους ξεπέρασε ο Νικοπολίδης και τώρα μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος. Αυτό που εκτόξευσε τον Νικοπολίδη στην κορυφή είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ελλάδα και δύσκολα θα συμβεί ξανά».

-Αυτές τις ημέρες που είσαι στον Ολυμπιακό τι έχεις καταλάβει για τον Βαλβέρδε; Τι άνθρωπος είναι;
«Ο κ. Βαλβέρδε είναι χαμηλών τόνων, αλλά περνά στους παίκτες αυτό που θέλει. Επίσης, το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια οφείλεται και στη διαχείριση που κάνει ο προπονητής και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί».

Πηγή: sport-fm.gr