Η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται θερμή στο λιμάνι κι αυτό γιατί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν σηκώσει για τα καλά τα μανίκια τους κι αναμένεται να μπει τέλος σε αρκετά θέματα που αφορούν την ομάδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Βαγγέλης Αγγέλου παρέτεινε την παραμονή του στη Γερμανία και στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς (βρίσκεται εκεί με την Εθνική Σερβίας), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν φτάσει τα αγωνιστικά πλάνα του «Ντούντα» στους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Σε πρώτη προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» είναι οι Έλληνες παίκτες. Στον Ολυμπιακό θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα θέματα των Πελεκάνου και Γλυνιαδάκη με τον πρώτο να είναι πολύ κοντά στην παραμονή και με τον δεύτερο να υπάρχει διαφορά αφού σύμφωνα με τον μάνατζερ του η Ολίμπια Λιουμπλιάνας του προσφέρει 270 χιλιάδες ευρώ έναντι 180 των Πειραιωτών και ο Κρητικός φέρεται να είναι πιο κοντά στους Σλοβένους.

Τα δυο επόμενα ονόματα που υπάρχουν ψηλά στη λίστα της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι του Νίκου Ζήση και του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Αμφότεροι είναι σημαντικοί στο σχεδιασμό του Ίβκοβιτς και ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους τους. Με τον πρώτο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού δεν είναι ελεύθερος από τη Σιένα και γενικότερα η επικοινωνία της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον Κιθ Γκλας έχει αρκετά προβλήματα (από τα προηγούμενα χρόνια), ενώ όσον αφορά τον πρώην διεθνή σέντερ το έδαφος είναι πιο πρόσφορο αφού ο Παπαδόπουλος θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα θέματα στην ατζέντα των «ερυθρόλευκων». Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του ψηλού με τους Χάινς και Εζέ να είναι ψηλά στη λίστα στην οποία όμως υπάρχουν κι άλλα ονόματα που δεν έχουν γίνει γνωστά. Αν πάντως μπουν στη ζυγαριά τα ονόματα των δυο πρώτων, τότε ο Χάινς φέρεται να έχει το προβάδισμα για πολλούς λόγους.

Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση για τρεις ακόμα ξένους. Για δυο στην περιφέρεια κι ένα τεσσάρι.

πηγή: superbasket