Οι αντικειμενικές δυσκολίες για την απόκτηση του Νίκου Ζήση (έχει συμβόλαιο με τη Σιένα και είναι στα πλάνα για τη νέα σεζόν) φέρνουν σε πρώτο πλάνο τον Ιμπραήμ Τζάαμπερ για την ενίσχυση της περιφέρειας του Ολυμπιακού. Ο 27χρονος άσος (1,88μ.) συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι»: είναι ελεύθερος (δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο), οικονομικός, κοινοτικός (διαθέτει βουλγαρικό διαβατήριο), μπορεί να παίξει στις θέσεις «1» και «2» με την ίδια ευχέρεια και είναι καλός αμυντικός.

Φέτος ο άλλοτε άσος του Αιγάλεω είχε 11,7 πόντους (68,8% στις βολές, 60,4% στα δίποντα, 34,2% στα τρίποντα), 3,3 ριμπάουντ, 2,3 κλεψίματα και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 10,8 πόντους (75% στις βολές, 57,7% στα δίποντα και 35,3% στα τρίποντα), 2,2 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Για τον Τζάαμπερ υπάρχει ενδιαφέρον από τη Χίμκι και από τουρκικές ομάδες, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να προτιμά να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Για την περιφέρεια του Ολυμπιακού εξετάζεται πάντα και η περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη, που είναι ελεύθερος από το Περιστέρι.

Όσο για τη θέση του σέντερ, μετά την «απώλεια» του Μίλοβαν Ράκοβιτς που υπέγραψε στη Ζαλγκίρις, ο Ντ’ Ορ Φίσερ φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι επαφές με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο Κάιλ Χάινς παραμένει στα υπόψη για την ενίσχυση της ρακέτας, όπως και ο Ράσο Νεστέροβιτς, αλλά όχι σαν πρώτες επιλογές.

Πηγή: sportfm.gr