Μετά τη φυγή αρκετών παικτών από λιμάνι, οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν τα μανίκια κι άρχισαν τις συζητήσεις για να ετοιμάσουν την ομάδα τους για τη νέα σεζόν.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν καταλήξει στους παίκτες που θέλουν για να πλαισιώσουν τον Σπανούλη και τα πιτσιρίκια της ομάδας και παρότι υπάρχει απογοήτευση από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, αυτοί που είναι πιο κοντά στην ομάδα έχουν αρχίσει και γίνονται πιο αισιόδοξοι.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η διοίκηση του Ολυμπιακού κάλεσε ήδη τους μάνατζερ των Πρίντεζη, Πελεκάνου και Γλυνιαδάκη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής τους στην ομάδα, ενώ ετοιμάζει και την κίνησή της για την απόκτηση του Νίκου Ζήση ο οποίος όμως δεν είναι ελεύθερος από τη Σιένα.

Ο ρόλος του Βασίλη Σπανούλη στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να είναι σημαντικός αφού ο V-Span θέλει τον κολλητό του στο πλευρό του, ο Ζήσης θέλει να επιστρέψει και ο Ίβκοβιτς θεωρεί ότι αυτοί οι δυο παίκτες θα αλληλοσυμπληρώνονται. Που είναι το πρόβλημα; Ο Ζήσης έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα (650 χιλιάδες ευρώ) και για να μείνει ελεύθερος θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως και η ιταλική ομάδα.

Το ότι οι «ερυθρόλευκοι» ασχολούνται με τους Έλληνες δεν σημαίνει πως δεν κοιτάζουν και την αμερικάνικη και ευρωπαϊκή αγορά. Ο Φίσερ και ο Ράκοβιτς είναι τα δυο πρώτα ονόματα στη λίστα του «Ντούντα» για τη θέση του σέντερ, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς κάποια από τις δυο κατευθύνσεις. Υπάρχουν ακόμα τα ονόματα του Ν’ντονγκ, του Χάινς και του Εζέ, αλλά Φίσερ και Ράκοβιτς είναι αυτοί που έχουν προβάδισμα.

Έναν από τους δυο θα πλαισιώνει και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο οποίος θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό και περιμένει το κάλεσμα των Πειραιωτών.

πηγή: superbasket