Συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας για μειώσεις των απολαβών τους ακόμη και στο 40% σε κάποιες περιπτώσεις θα αρχίσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει αποφασίσει να περιορίσει το μπάτζετ κοντά στα 10 εκατ. ευρώ (!) και ήδη έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των παικτών για τις προθέσεις της. Αν αυτοί δεχτούν τις μειώσεις… έχει καλώς, ειδάλλως θα αναζητηθεί φόρμουλα για τη λύση της συνεργασίας τους, με τους παίκτες να φέρνουν προτάσεις και τους «πράσινους» στη χειρότερη των περιπτώσεων να καλύπτουν μέσω αποζημίωσης τη διαφορά στο νέο τους συμβόλαιο.

Πρώτος που θα κληθεί να συζητήσει για μείωση αποδοχών είναι ο Ρομέιν Σάτο, που βάσει του συμβολαίου του έχει λαμβάνειν 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως για τα δύο επόμενα χρόνια του συμβολαίου του, ενώ συζήτηση θα γίνει και με τους Μιλένκο Τέπιτς και Άλεξ Μάριτς που έχουν λαμβάνειν 800.000 ευρώ για την ερχόμενη σεζόν. Εξαίρεση στις περικοπές θα αποτελέσει (όπως όλα δείχνουν) ο Δημήτρης Διαμαντίδης των 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, πιθανώς και ο Μάικ Μπατίστ, ενδεχομένως και ο Ντρου Νίκολας. Σε ό,τι αφορά στους Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτο Περπέρογλου, οι προτάσεις που αναμένεται να τους γίνουν για ανανέωση συμβολαίου εκτιμάται πως θα προβλέπουν σχεδόν τα μισά από όσα εισέπρατταν μέχρι τώρα.

Όποιοι παίκτες φύγουν θα αντικατασταθούν με άλλους που θα έχουν πολύ μικρότερο κασέ. Ήδη εξετάζονται λύσεις φθηνών και ελεύθερων παικτών, όπως του Πατ Καλάθη, αδερφού του Νικ, που είναι ελεύθερος από τον Κολοσσό Ρόδου.

Πηγή: sport-fm.gr