Η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ έχει γίνει η πρώτη προτεραιότητα για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά την αναμενόμενη εξέλιξη στο θέμα επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος στη Βραζιλία.

Παίκτες που να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις αναζητούν οι Δημήτρης Γόντικας και Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πολύωρη συνομιλία είχαν την Κυριακή ο τεχνικός και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, με βασικό θέμα τις μεταγραφές. Όπως τονίζει η Sportday, οι δύο άνδρες κατέληξαν στο ότι ο πρώτος παίκτης που θα αποκτηθεί θα πρέπει να είναι αμυντικός μέσος αφού, μετά την πώληση του Μάτος, έχει μείνει στο «πράσινο» ρόστερ μόνο ο Σιμάο. Στη λίστα του Πορτογάλου προπονητή υπάρχουν αρκετές λύσεις, με δύο-τρεις από αυτές να ξεχωρίζουν. Ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί θα πρέπει να συμβαδίζει πρώτα με το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και κατά δεύτερον με το οικονομικό αυτής. Οι περιπτώσεις που μελετώνται αφορούν παίκτες ηλικίας από 23-25, οι οποίοι είναι ελεύθεροι ή παραχωρούνται δανεικοί ή οι ομάδες τους ζητούν ένα μικρό χρηματικό ποσό για να τους παραχωρήσουν.

Βέβαια, όπως προέκυπτε από το «πράσινο» στρατόπεδο, μεταγραφική εξέλιξη θα υπάρξει μόνο αν φύγει κάποιος από τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, αφού τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τη λύση της συνεργασίας με τους Γκοβού και Λουίς Γκαρσία, αλλά και την πώληση του Μάτος, προορίζονται για να καλυφθούν κάποιες λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου.

Σήμερα οι υπογραφές για Μάτος

Το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Μαρσέλο Μάτος στην Μποταφόγκο αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Προφορική συμφωνία έχει επέλθει μεταξύ των δύο ομάδων και πλέον το μόνο που απομένει είναι η ανταλλαγή φαξ με τις υπογραφές, κάτι που δεν έγινε την Κυριακή, λόγω του προχωρημένου της ώρας. Ο 27χρονος χαφ μάλιστα θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ με τον μάνατζέρ του για να ολοκληρώσουν το όλο θέμα και όπως είναι φυσικό δεν θα δώσει το «παρών» στην προπόνηση.

Τελειώνει των Γάλλων

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο, αλλά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει το θέμα. Οι Ρωμαίοι θέλουν να πουλήσουν έναν επιθετικό τους πρώτα (σ.σ. Φλοκάρι) πριν προχωρήσουν στην απόκτηση ενός άλλου και εκεί έχει «κολλήσει» η υπόθεση, ωστόσο, όλα αναμένεται να διευθετηθούν, με το θέμα του Γάλλου στράικερ να «κλείνει» θετικά.

Εσχάτως, βέβαια, έχει προκύψει ενδιαφέρον της Μπόλτον για την απόκτηση του 30χρονου φορ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πρόταση 5.5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ και από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από του Ρούμπιν Καζάν γίνεται αναφορά στον Σισέ. Η πρώτη περίπτωση ίσως ενδιαφέρει τον Γάλλο, αφού η Αγγλία αποτελεί και επιθυμία της γυναίκας του, ενώ η ρωσική πρόταση μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί επειδή ο ίδιος θέλει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Εκτός από του Σισέ, στον Παναθηναϊκό αναμένουν και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ στην Γερμανία. Η Βόλφσμπουργκ, που ενδιαφέρεται για τον αμυντικό του «τριφυλλιού» δεν φαίνεται να βρίσκει τη «χρυσή τομή» με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την απόκτηση του Μάρκο Ρους και για το λόγο αυτόν, όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στον Γάλλο σέντερ μπακ.

Μπαίνουν και οι διεθνείς

Στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού αναμένεται να ενσωματωθούν από σήμερα οι Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι είχαν πάρει μερικές μέρες άδεια παραπάνω, λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική Ελλάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Σεντρίκ Καντέ.

Πηγή: sport-fm.gr