Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την ενδεκάδα όνειρο του Θρύλου. Τον… τρελό Ολυμπιακό Μαρινάκη και τις επόμενες μεταγραφές χαφ και σέντερ φορ που έρχονται.

«Επιμένω πως η μεταγραφή Ριέρα στον Ολυμπιακό σημαίνει πολλά περισσότερα από την ενίσχυση της ομάδας με έναν πολύ αξιόπιστο ποδοσφαιριστή στην αριστερή άκρη της μεσαίας γραμμής.
Το σίριαλ με τον Ισπανό παικταρά, έδειξε πάνω απ’ όλα τη δυναμική της νέας διοίκησης, αλλά και –για μία ακόμη φορά- τη δυναμική των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Ο νέος ιδιοκτήτης παρότι διοχέτευε μέσω του Γραφείου Τύπου εδώ και μέρες ότι πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι» ότι «δεν θα γίνουν κινήσεις που θα προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα», όταν έφτασε η ώρα της κρίσης τα… έσπρωξε και με το παραπάνω για να κάνει το super deal.

Το ακόμη καλύτερο για τους οπαδούς του θρύλου και… χειρότερο για όλους τους υπόλοιπους είναι ότι ο Μαρινάκης έχει «φτιαχτεί» (sic) και δεν σταματάει… Μόλις χθες, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τον Ριέρα ήταν στην πιο κρίσιμη καμπή τους, ήταν έτοιμος να «χώσει» άλλα 2,2 στη Νανσί για να κλείσει και το νεαρό Γάλλο Εντιαγέ που κάποιοι αποκαλούν νέο Τουρέ!

Κάποιοι στενοί του συνεργάτες τον «φρέναραν» (προσωρινά), λέγοντάς του ότι “με τόσα χρήματα μπορούμε να πάρουμε και καλύτερο”! Εκείνος, όμως, όταν πληροφορήθηκε ότι το deal με τον Ριέρα ολοκληρώθηκε, ξεκαθάρισε ότι θα πάρει και «κόφτη» πρώτης γραμμής και επιθετικό, επειδή το ζήτησαν Κοβάσεβιτς, Λίνεν, ίσως και έναν ακόμη στόπερ ή τερματοφύλακα.

Είναι πού είναι «τρελός» Ολυμπιακός ο Μαρινάκης, αφουγκράστηκε το λαϊκό αίσθημα, είδε και τις ανάγκες της ομάδας και πάει να χτίσει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.
Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Με ένα αμυντικό χαφ επιπέδου Γκατούζο ή Σένα κι έναν γκολτζή επιθετικό, έστω τον Βραζιλιάνο Ιλάν που δεν είναι και τοπ όνομα ο Ολυμπιακός θα έχει ενδεκάδα και πάγκο που θα ζηλεύουν πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Νικοπολίδης-Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μπράβο-Ντουντού, Γκατούζο (Σένα ή άλλος εφάμιλλος), Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Ριέρα-Ντιόγκο (Μήτρογλου) και από πίσω Μοντέστο, Μιραλάς, Μαρέσκα, Ντέρμπισιρ, Ζαϊρί, Όσκαρ κι ένας ακόμη καλός επιθετικός.

Τα λόγια είναι περιττά…
Υ.Γ.: Για εκείνους που αναρωτιούνται πως θα φτάσει η μεταγραφή Ριέρα στα 25 εκατομμύρια η εξήγηση είναι απλή: Η Λίβερπουλ θα πάρει 5,3. Ο Ισπανός 2,5 καθαρά ετησίως για 4ετές (3+1) συμβόλαιο. Ο μάνατζέρ του άλλο ένα εκατομμύριο. Προσθέστε και το 45% της εφορίας και φτάνουμε στα 23,7 χωρίς να υπολογίσουμε κάτι… ψιλά που φεύγουν σε τέτοιες περιπτώσεις σε διάφορους ενδιάμεσους…»

Πηγή: gazzetta.gr