Μέχρι την Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της αποχώρησης του Σεμπαστιάν Σάχα από την ΑΕΚ. Η Ράσινγκ Κλουμπ έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τον Αργεντινό τερματοφύλακα για τριετές συμβόλαιο. Η διοίκηση της «Ένωσης» θέλει να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του Σάχα, αλλά πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να λυθεί η συνεργασία τους, αφού του οφείλονται 200.000 ευρώ και θα ζητήσει αποζημίωση.

«Έχουμε μιλήσει με τον Σεμπαστιάν και είμαστε πολύ κοντά. Εκείνος μας ζήτησε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου να καλύψει μέρος από τη χασούρα του από την ΑΕΚ και εμείς σε συνεργασία με τον προπονητή μας, Ντιέγκο Σιμεόνε, είμαστε διαθέσιμοι να το προσφέρουμε. Μέσα στο επόμενο διήμερο θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις», δήλωσε ο Πάμπλο Ποδεστά, αντιπρόεδρος της Ράσινγκ.

Αν υπάρξει οριστικό διαζύγιο, κάτι που μοιάζει σχεδόν βέβαιο, η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα. Πρώτη επιλογή φαίνεται να είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο από την Κέρκυρα, ενώ δεύτερη επιλογή είναι ο ελεύθερος από τον Εργοτέλη Σήφης Δασκαλάκης. Στην «Ένωση» προτάθηκε και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, αλλά δίχως να έχει απορριφθεί, τα 35 του χρόνια αποτελούν εμπόδιο για τη συνεργασία.

Σήμερα τα σπουδαία

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε χθες στις υποθέσεις των Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος. Σύμφωνα με τη «SportDay», στη συνάντηση που είχαν με τον μάνατζέρ του, Εμίλιο ντε λα Ρίβα, δεν τους μεταφέρθηκε βελτιωμένη πρόταση από την ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας φαίνεται να προσπαθεί να τους αποκτήσει με το μικρότερο δυνατό κόστος. Πάντως είναι σαφές πως αν ο 22χρονος αμυντικός και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δεν ικανοποιηθούν οικονομικά, δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα. Έτσι η ΑΕΚ καλείται να βελτιώσει κατά 20-30 χιλ. ευρώ τις αρχικές της προτάσεις (250.000 και 180.000 ευρώ για Κάλα και Κάρλος αντίστοιχα) και εκτιμάται πως θα το κάνει σήμερα εξασφαλίζοντας το «ναι» από τους δύο Ισπανούς.

Χωρίς αποτέλεσμα

Ο Άρναρ Γκρέταρσον επέστρεψε μετά από δεκαήμερη παραμονή στο εξωτερικό χωρίς κάτι ουσιαστικό, αφού οι επαφές με την Μπρέινταμπλικ για την απόκτηση του Έλφαρ Χέλγκασον δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Ισλανδός τεχνικός διευθυντής είχε στη διάθεσή του ένα πολύ μικρό μπάτζετ.

Σχεδόν 4.000

Λιγότεροι από 500 φίλοι της ΑΕΚ αγόρασαν κάρτες διαρκείας τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της διάθεσής τους για όλες τις κενές θέσεις στο κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ. Μαζί με αυτούς που ανανέωσαν τα διαρκείας τους, ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει πλέον τις 4.000. Η προθεσμία για αγορά διαρκείας ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου και οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως θα φτάσουν σε πενταψήφιο αριθμό.

Πηγή: sport-fm.gr