Σε λίγες μέρες, όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα στραφούν στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στην Αργεντινή. Εκεί θα διεξαχθεί το 43ο ποδοσφαιρικό τουρνουά, Κόπα Αμέρικα 2011.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης θα γίνει την 1η Ιουλίου στο στάδιο La Plata με τον αγώνα της οικοδέσποινας Αργεντινής με τη Βολιβία.

Οι 26 συνολικά αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Αργεντινής. Ο τελικός θα λάβει χώρα στο μεγάλο στάδιο του Μπουένος Άιρες στις 24 Ιουλίου. Φαβορί για τις ομάδες που θα βρεθούν εκεί είναι – όπως πάντα φυσικά- η Αργεντινή και η Βραζιλία αλλά και η Ουρουγουάη.

Όλοι περιμένουν μεγαλειώδεις εμφανίσεις από τους σύγχρονους ποδοσφαιρικούς αστέρες: Μέσι, Τέβες, Νεϊμάρ κλπ. Μεγάλες απώλειες για τη διοργάνωση θα είναι και οι απουσίες των Κακά και Ροναλντίνιο οι οποίοι έμειναν εκτός της εθνικής Βραζιλίας.

Αναμένεται επίσης και η επίσημη ανακοίνωση του ρόστερ της Ουρουγουάης με το κοινό να θέλει διακαώς να δει ξανά τον Φορλάν να φορά τη φανέλα της ομάδας.

Να σημειωθεί τέλος πως η φετινή διοργάνωση θα προβληθεί και με live streaming από το Youtube, μια υπηρεσία που θα παρέχεται σε 50 χώρες του κόσμου.

Δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα του Κόπα Αμέρικα εδώ.