Τιμπό Κουρτουά. Ο βασικός τερματοφύλακας της Γκενκ που με 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σε ηλικία 19 ετών οδήγησε φέτος την ομάδα του στο πρωτάθλημα Βελγίου με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, είναι ο εκλεκτός της Τσέλσι για να αντικαταστήσει επάξια τον Πετρ Τσεχ όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή!

Ο Τσεχ θα συνεχίσει φυσικά να είναι ο αδιαμφισβήτητος Νο1 γκολκίπερ των «μπλε» μιας και βρίσκεται ακόμη σε ηλικία 29 ετών. Όταν όμως έρθει το πέρασμα του χρόνου και ο Τσεχ πρέπει να μείνει στην άκρη, ο Κουρτουά θα είναι ο άνθρωπος που θα φορέσει τα γάντια του βασικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Είναι υπέροχο που μου δείχνουν τόση εμπιστοσύνη. Με θεωρούν το διάδοχο του Πετρ Τσεχ. Η Τσέλσι είναι σπουδαίος σύλλογος. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ τις επόμενες σεζόν και να είμαι έτοιμος όταν κληθώ να αγωνιστώ σε 4-5 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέλγος πορτιέρο.

Μέχρι να φτάσει όμως εκείνη η μέρα η Τσέλσι δεν θέλει να έχει τον νεαρό τερματοφύλακα αδρανή στον πάγκο της και ο τρόπος να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία είναι οι δανεισμοί του. Μόλις οριστικοποιηθεί η απόκτησή του από την Τσέλσι αναμένεται να ανακοινωθεί και ο μονοετής (τουλάχιστον) δανεισμός του στην Γκενκ.

Πηγή: sportfm.gr