Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέληξε στον εκλεκτό αντι- Μπράβο για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Αυτός ακούει στο όνομα Ντάνιελ Πουντίλ.

Η πορεία του:
Ο Ντάνιελ Πουντίλ γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1985 στην Πράγα και τα πρώτα ερασιτεχνικά του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου τα έκανε στην τοπική Σπάρτα Πράγας. Εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2003, οπότε έγινε παίκτης στην Κμελ Μπλζάνι, στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά. Την επόμενη χρονιά ο Πουντίλ έκανε το άλμα στην καριέρα του και μεταγράφηκε στην Σλόβαν Λίμπερετς. Εκεί έμεινε τρία χρόνια και το 2007 δόθηκε δανεικός στη Σλάβια Πράγας. Το 2008 εγκατέλειψε την Τσεχία και έγινε μέλος της Γκενκ, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Σύγχρονος μπακ:
Οι συστάσεις που έρχονται από τις χώρες που έχει αγωνιστεί ο Πουντίλ κάνουν λόγο για έναν μπακ που μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά. Είναι δηλαδή ένα σύγχρονο φουλ μπακ, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά παράλληλα μπορεί να συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, όπως φαίνεται στα γκολ που πετυχαίνει με σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία δείχνουν τεχνική κατάρτιση ικανοποιητική για τη θέση του. Οι γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Γκεν, με την οποία έχει 85 συμμετοχές σε τρία χρόνια, μόνο σαν θετικό στοιχείο μπορεί να εκληφθούν.

Τα… παραπτώματά του:
Βέβαια, η πορεία του Πουντίλ δεν ήταν όσο αθώα φαίνεται μέχρι τώρα, καθώς η θητεία του στην Σλόβαν Λίμπερετς ήταν γεμάτη αταξίες. Συγκεκριμένα, το 2007 ο Τσέχος μπακ συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος, κάτι που τον οδήγησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για λίγες ώρες, και μάλιστα μετά από ένα παιχνίδι, στο οποίο είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Πουντίλ κλήθηκε στην εθνική Τσεχίας, αλλά δεν έδωσε το «παρών» λόγω τραυματισμού. Το περίεργο, όμως, είναι ότι ο τραυματισμός προήλθε από τσακωμό σε παμπ με τον Γίρι Βάγκνερ, παίκτη της Μποέμιαν, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι προήλθε από πανηγυρισμό μετά από ένα γκολ που πέτυχε, χωρίς όμως ο τηλεοπτικός φακός να δείχνει κάτι τέτοιο.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά, μάλιστα, θεωρούνται η αιτία που η Σπάρτα Πράγας δεν αγόρασε τον παίκτη το 2008.
Όλα αυτά, όμως, μέχρι την αποχώρησή του από την Τσεχία. Λίγο η ωρίμανσή του, λίγο η ξένη χώρα μετέτρεψαν τον Πουντίλ από έναν ξεμυαλισμένο, πλην ελπιδοφόρο, αριστερό μπακ σε έναν παίκτη που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Γκενκ. Και φυσικά σε περίπτωση που ο Πουντίλ «πιάσει» λιμάνι, η συμπεριφορά του θα είναι ελεγχόμενη καθώς, ως γνωστόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δε «σηκώνει»… μύγα στο σπαθί του.

Αναλυτικά το προφίλ του Τσέχου:
Όνομα: Ντάνιελ Πουντίλ
Ηλικία: 25
Θέση: Αριστερός αμυντικός
Προηγούμενες ομάδες:
2003-04: Κμελ Μπλζάνι 11 (2)
2004-08: Σλόβαν Λίμπερετς 70 (6)
2007-08: Σπάρτα Πράγας (δανεικός) 21(6)
2008-10: Γκενκ 55 (4)

Δείτε και μερικά στιγμιότυπα από την καριέρα του:

Πηγή: sday.gr