Μετά την απόφαση παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και για την επόμενη σεζόν, σειρά παίρνει το θέμα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Νάνι και Βρύζας τα φαβορί, με την διοικούσα επιτροπή των «πρασίνων» να έχει έτοιμη τη λίστα με τις εναλλακτικές λύσεις. Τα ονόματα στη λίστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Σήμερα ή το πολύ αύριο θα ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου. Στη συνάντηση που είχαν χθες τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του «τριφυλλιού» μελετήθηκαν όλες οι περιπτώσεις που υπάρχουν στη λίστα, με τα ονόματα των Τζιανλούκα Νάνι και Ζήση Βρύζα να ξεχωρίζουν. Επίσης δυνατά «παίζει» και ο Σταν Φαλκς, όπως και ένας ακόμα το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Αντίθετα με τους προαναφερθέντες, οι Βέλιτς, Ζάετς, Μάρκος και Ζήκος φαίνεται να έχουν χάσει αρκετό έδαφος και να μην προκρίνεται η επιλογή τους.

Η λίστα του Φερέιρα

Τα ονόματα των παικτών που δεν υπολογίζει για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δώσει στον Δημήτρη Γόντικα. Πιο συγκεκριμένα οι Σεϊταρίδης, Πλεσί, Λουίς Γκαρσία και Γκοβού δεν ταιριάζουν στο πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα στα πρότυπα της Πόρτο, με νεαρούς σε ηλικία, γρήγορους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, η οποία δεν θα χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχει στη λίστα του και παίκτες από τη Βραζιλία, αλλά και την Πορτογαλία, ενώ σε αυτή υπάρχουν και πολλά ονόματα από την ελληνική αγορά. Με τη φιλοσοφία του Φερέιρα συμβαδίζουν οι Γεωργιάδης και Ανάκογλου του Πανσερραϊκού, Τάτος και Καραγκούνης του Ατρομήτου, αλλά και ο Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και για τους Αμπντούν-Ντουγκλάο της Καβάλας και Πίτου Γκαρσία του Ηρακλή, αλλά.

Για να προχωρήσει, βέβαια, σε αγορές παικτών ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν πωλήσεις, με τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ να είναι τα πρώτα φαβορί. Για τον αρχηγό των «πρασίνων» υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, ενώ για τον συμπατριώτη του αμυντικό κυρίως από τη Γαλλία. Αντίθετα ο Σεμπάστιαν Λέτο ίσως τελικά παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, εκτός αν προκύψει κάποια πολύ καλή πρόταση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το «τριφύλλι».

Οι δανεικοί

Το «παρών» στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, η οποία ξεκινάει στις 25 Ιουνίου, θα πρέπει να δώσει ο Μαρσέλο Μάτος, όπως του διεμήνυσε η διοίκηση της ομάδας, εκτός αν φέρει πρόταση αγοράς του ύψους τουλάχιστον 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Ο Βραζιλιάνος μέσος θέλει να παραμείνει στην Μποταφόγκο, εκτός αν του γίνει επέκταση συμβολαίου για άλλα τρία χρόνια, ενώ ο Φερέιρα θέλει να επιστρέψει. Από την άλλη πλευρά, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Ματίας Μπιάρσμιρ από τη Ρόζενμπόργκ.

Πηγή: sport-fm.gr