Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Φράνκο Κοστάντσο. Ο μάνατζερ του τερματοφύλακα της Βασιλείας, Χόρχε Σιτερσπίλερ, επιβεβαίωσε στη Sportday τις επαφές των δύο ομάδων, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις» αρκέστηκε να τονίσει στη Sportday ο εκπρόσωπος του παίκτη, επιβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση του πελάτη του παραμένει ανοιχτή, αν και τις τελευταίες ημέρες έχει φανεί ότι είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να αποφασίσει αν θα πάρει τον Αργεντινό πορτιέρο ή θα στραφεί σε κάποια άλλη λύση.

Οι εναλλακτικές των Πειραιωτών για τη συγκεκριμένη θέση είναι προέρχονται κυρίως από την Ισπανία, με τους Μογιά της Βαλένθια και Καταλαγιούδ της Έρκουλες να είναι ψηλότερα στη λίστα των Βαλβέρδε και Μαθία. Από την Ελλάδα, οι προτιμήσεις τείνουν προς τον Γιακούποβιτς του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ πάντα υπάρχει στα υπ’όψιν και ο Ελευθερόπουλος. Όσον αφορά το θέμα του Πάρντο, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, ύψους 250.000. Ο Βέλγος πορτιέρο έχει μεταφέρει στους διοικούντες την ομάδα ότι οι απαιτήσεις του πλέον είναι 400.000 ετησίως, τη στιγμή που η πρόταση που έχει δεχθεί είναι 300.000 ευρώ συν μπόνους.

Ρώτησαν Γκαμάρα για Ελλάδα Βαλντέζ και Ριβέρος

Πληροφορίες για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ζήτησαν από τον Κάρλος Γκαμάρα οι Βαλντέζ και Ριβέρος, όπως αναφέρει η Sportday. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ είναι ένας παίκτης που εμπνέει σεβασμό στην πατρίδα του και η γνώμη του μετράει και για το λόγο αυτό, οι δύο συμπατριώτες του που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γκαμάρα μάλιστα τους προέτρεψε να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ «έπλεξε» το εγκώμιο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει με τον Βαλντέζ για τριετές συμβόλαιο και προσπαθούν να μειώσουν την τιμή της Έρκουλες, ενώ για τον Ριβέρος ο Μαθία περιμένει και την έγκριση του Βαλβέρδε για να προχωρήσει την υπόθεσή του.

Πάει για τρίτο γκρουπ

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας θα μπει, εκτός απροόπτου, ο Ολυμπιακός στην κλήρωση των ομίλων του Champions League της επόμενης σεζόν. Βάσει ενός σχεδόν αδύνατου σεναρίου, μπορεί να βρεθεί και στο δεύτερο γκρουπ, αρκεί να αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο μία εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Παναθηναϊκού (όσες περισσότερο τόσο το καλύτερο για τον Ολυμπιακό), αλλά και κάποια εκ των Ρέιντζερς, Κοπεγχάγης. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να μειωθούν οι ομάδες που είναι πάνω από αυτόν στη βαθμολογία της UEFA για τον 4ο προκριματικό γύρο, στον οποίο θα είναι σίγουρες οι Μπάγερν, Αρσεναλ, Λιόν και Βιγιαρεάλ. Στόχος του Ολυμπιακού επίσης είναι συνολικά να αποκλειστούν 6 ομάδες που είναι πάνω από αυτόν, για να πάει στο δεύτερο γκρουπ.

Τα πιθανά γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν*, Άρσεναλ*, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Ίντερ.
Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Μίλαν, Λιόν*, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βαλένθια, Μπενφίκα**, Βιγιαρεάλ*, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μαρσέιγ.
Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Ζενίτ, Ρέιντζερς**, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, Κοπεγχάγη**, Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ, Μάντσεστερ Σίτι.
Δ’ ΓΚΡΟΥΠ: Λιλ, Βασιλεία, MΠΑΤΕ Μπορίσοφ*, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μακάμπι Χάιφα*, Νάπολι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ*, Οτελούλ Γκαλάτι.

Οι ομάδες με έναν αστερίσκο θα πρέπει να δώσουν έναν προκριματικό γύρο, ενώ αυτές με δύο, δύο.

Πηγή: sport-fm.gr