Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα του κοστίσει την συμμετοχή του στο επόμενο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εξετάσουν μέχρι την Πέμπτη το ενδεχόμενο να πάρουν μέρος σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση μικρότερου βεληνεκούς ενώ από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες μόνο ο Ηρακλής έχει εκφράσει την επιθυμία να δηλώσει συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Στην συνάντηση που είχαν η διοίκηση της ΕΟΠΕ με τα σωματεία που έχουν κερδίσει την έξοδο τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα αποφασίστηκε να μην εκτεθεί το ελληνικό βόλεϊ στη CEV όπως συνέβη πέρυσι και επίσης συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ελληνικές ομάδες.

Όσον αφορά τις γυναίκες, όλες οι ομάδες πλην του τιμωρημένου Παναθηναϊκού θα αγωνιστούν κανονικά στην Ευρώπη.

Οι ομάδες έδειξαν να αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να επιβεβαιώσουν ή όχι τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε με τους συλλόγους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που ταλανίζουν γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ. Οι δαπάνες είναι μεγάλες, πέρσι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης που μελλοντικά θα μας στοιχίσει και θέσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες και την απόσυρσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ευτυχώς, πέρα από τον τιμωρημένο Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδων γυναικών αναμένεται να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή. Αντίθετα, στους άνδρες, μόνο ο Ηρακλής έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα εξετάσει το ενδεχόμενο για άλλο Κύπελλο χαμηλότερου επιπέδου. Για τις άλλες ανδρικές ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο να δηλώσουν συμμετοχή».

Πηγή: sportfm.gr