Η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκου, να θέσει την υπόθεση των κασετών στο αρχείο λόγω παραγραφής και να μην ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο, φαίνεται δεν άρεσε σε κάποιους που –σύμφωνα με πληροφορίες- του τηλεφωνούσαν ανώνυμα και του έλεγαν «ντροπή σου που τον αθώωσες»!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ανδρέας Φάκος δεν αθώωσε κανέναν. Αντιθέτως, με την απόφαση του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη για «διαστρέβλωση αγώνα», ωστόσο ο πειθαρχικό κώδικας αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει έγγραφη καταγγελία μέσα σε ένα μήνα από την τέλεση του αδικήματος. Συνεπώς, η παράβαση έχει παραγραφεί και –σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης- η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, όχι ιδιαίτερα δυναμικές, αλλά αξιοσημείωτες. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Δευτέρας που δημοσιεύτηκε η απόφαση του για την υπόθεση των κασετών, δέχθηκε ορισμένα ανώνυμα τηλεφωνήματα, από κάποιους που δεν τον έβρισαν αλλά του έλεγαν «είναι ντροπή που τον αθώωσες»…

«Δεμένα τα χέρια μου»

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος μίλησε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «FM100» και παραδέχτηκε πως ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ του έδενε τα χέρια όσον αφορά την προοπτική να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις.

«Η ποινική δίωξη Σιμιτζόγλου και -κυρίως- ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ μου έδεσαν τα χέρια. Η δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου κατά του Αχιλλέα Μπέου, ήταν έτσι διατυπωμένη που για το ποδοσφαιρικό δίκαιο παραγράφεται εντός μηνός».

Ο κ. Φάκος ρωτήθηκε και για τους –κατά την UEFA- ύποπτους ελληνικούς αγώνες: «Εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί αφορά στο στοίχημα. Εκεί η παραγραφή θέλει τριετία».

πηγή: sportfm