Η Χίμκι έκανε την έκπληξη και νικώντας με 84-78 την οικοδέσποινα Ούνιξ προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 της VTB Liga (*) που διεξάγεται στο Καζάν. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που νωρίτερα στον πρώτο ημιτελικό επιβλήθηκε 69-57 της ουκρανικής Αζοβμάς.

Ο Βιτάλι Φριτζόν με 27 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Αλεξέι Σαβρασένκο και τον Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Θετική εμφάνιση έκανε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με τους νικητές, καθώς είχε 6 πόντους (0/2 βολές, 3/7 δίποντα) και 5 ριμπάουντ. Από την Ούνιξ, πρωτοπόρο στο ρωσικό πρωτάθλημα που μόλις την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε την κατάκτηση του Eurocup και τη συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα, ο Χασάν Ρίζβιτς είχε 17 πόντους, ενώ από 15 πρόσθεσαν οι Ματσέι Λάμπε, Κέλι ΜακΚάρτι και Μάρκο Πόποβιτς.

* Πρόκειται για το πρωτάθλημα που διεξάγεται με συμμετοχή επίλεκτων ομάδων από τις χώρες τη πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στο οποίο συμμετείχαν φέτος ομάδες από τη Φινλανδία και την Πολωνία, ενώ του χρόνου θα υπάρχει συμμετοχή και από την Τσεχία και το Καζακστάν.

πηγή: sportfm