Το δικό του κίνημα δημιουργεί ο Φέτελ, ο οποίος δεν σταματά ούτε στα διόδια! Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull στην Κίνα πήρε την τρίτη πολ ποζίσιον της σεζόν, κάνοντας το τρία στα τρία. Τη δεύτερη θέση στις εντυπωσιακές κατατακτήριες της Σανγκάη πήρε ο Μπάτον.

Για ακόμη μια φορά η McLaren βρέθηκε πολύ κοντά στο ρυθμό της Red Bull, ωστόσο οι πιλότοι της δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν την πολ ποζίσιον. Ο Μπάτον θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Με χαρά είδε η Mercedes GP τον Νίκο Ρόσμπεργκ να ολοκληρώνει τη διαδικασία από την τέταρτη θέση, μπροστά από τις Ferrari του Αλόνσο και Μάσα.

Ο άτυχος Πετρόφ δεν κατάφερε να πάρει μέρος στον τελικό, ύστερα από το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Ρώσου, ο οποίος στον αυριανό αγώνα θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από τη δέκατη.

Q2: Δεύτερη περίοδος, Εγκατάλειψε ο Πετρόφ

Μπορεί ο Πετρόφ να έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν, αποφεύγοντας τα λάθη, ωστόσο η Renault δεν του κάνει το χατίρι. Ο Ρώσος δύο λεπτά πριν τη λήξη της σεζόν είδε το μονοθέσιο του να τον εγκαταλείπει, εξαιτίας προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό.

Ύστερα από αυτό το γεγονός οι αγωνοδίκες σταμάτησαν τη διαδικασία μέχρι να αποσυρθεί από την πίστα η Renault. Στα υπόλοιπα δύο λεπτά η βρετανική ομάδα είδε και τον Νικ Χάιντφελντ να μένει εκτός τελικού.

Απογοητευτική ήταν η απόδοση του Σουμάχερ, του οποίου ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να περάσει στον τελικό. Την έκπληξη έκαναν οι πιλότοι της Toro Rosso, οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Η McLaren έκανε τον ταχύτερο χρόνο με τον Λιούις Χάμιλτον.

Οι πιλότοι που έμειναν εκτός Q3 είναι οι εξής: Σούτιλ (Force India), Πέρες- Κομπαγιάσι (Sauber), Μπαρικέλο- Μαλντονάτο (Williams), Χάιντφελντ (Renault),

Q1: Πρώτη περίοδος… Εκτός ο Γουέμπερ!

Και με τις δύο γόμες (σκληρή, μαλακή) οι πιλότοι ξεκίνησαν στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Σανγκάη. Για ακόμη μια η Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ανταγωνιστική, κατεβάζοντας τους χρόνους με τη σκληρή γόμα την ώρα που οι υπόλοιποι πιλότοι χρησιμοποίησαν τη μαλακή.

Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε ο Μαρκ Γουέμπερ για τους «κόκκινους ταύρους», αφού δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Αυστραλός πιλότος βγήκε με τη σκληρή γόμα για να κάνει τον γρήγορο γύρο του, ενώ η έλλειψη του KERS φαίνεται πως στοίχησε στον πιλότο της Red Bull.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ και η Mercedes GP, η οποία είδε τον Γερμανό να κάνει τον ταχύτερο χρόνο της πρώτης φάσης.

Οι υπόλοιποι έξι που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό είναι οι εξής: Κοβαλάινεν –Τρούλι (Lotus), Ντ’αμπρόσιο – Γκλοκ (Virgin), Λιούτσι, Καρθικέγιαν (HRT).

Πηγή: sport-fm.gr