Τη λύση του δανείου, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, που αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, θα ακολουθήσουν στον Παναθηναϊκό, για να καλύψουν το αδιάθετο ποσοστό του 25%.

Με τα σημερινά δεδομένα, το άνοιγμα της επόμενης σεζόν θα είναι κοντά στα 26 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν χρωστούν ούτε ευρώ, σε αντίθεση με άλλες ελληνικές ομάδες, κι έχουν να δώσουν 1,5 εκατ. ευρώ σε πιστωτές, όταν άλλες μεγάλες ομάδες πρέπει να δώσουν 20 και 25 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα αυτών είναι στην ΠΑΕ να προωθούν τη λύση ενός δανείου, το οποίο δεδομένου ότι οι προθέσεις των άλλων μετόχων που θα συμμετάσχουν στην αύξηση, να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Το τι τελικά θα γίνει, θα προκύψει από τη νέα γενική συνέλευση στις 6 Μαΐου, όπου δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανό το σενάριο να υπάρξει τελικά λύση εκ των έσω. Να βγει δηλαδή κάποιος από τους μετόχους και να πάρει το αδιάθετο 25% η να συμφωνήσουν να το καλύψουν όλοι μαζί.

Γκάμπριελ και Μάτος
Πρώτο μέλημα της διοίκησης είναι να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των δανεικών, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές του Γκάμπριελ και του Μάτος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τους θέλει και τους δύο στην ομάδα, αφού πιστεύει στις ικανότητές τους, ενώ θα του καλύψουν και αρκετά κενά στην ενδεκάδα, ωστόσο και οι δύο ποδοσφαιριστές θέλουν να παραμείνουν στη Βραζιλία. Για το λόγο αυτό, οι «πράσινοι» διεμήνυσαν σε Γκρέμιο και Μποταφόγκο αντίστοιχα να καταθέσουν προτάσεις για την απόκτησή τους, αφού δεν πρόκειται να παραμείνουν και πάλι δανεικοί, ούτε καν με την καταβολή ενός μικρού ποσού.

Τα ποσά που ζητάει το «τριφύλλι» ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να καταβάλλουν οι Βραζιλιάνοι, με αποτέλεσμα η επιστροφή να φαντάζει όλο και πιο πιθανή. Το πιθανότερο σενάριο είναι η επιστροφή τους και η ανανέωση των συμβολαίων τους που λήγουν το 2012.

Με Καντέ βασικό αριστερά
Η αρνητική εμφάνιση του Ιωαννίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχει οδηγήσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να κάνει σκέψεις να χρησιμοποιήσει στη συγκεκριμένη θέση τον Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι μπορεί να μην έχει επελάσεις μπροστά, ωστόσο στα μετόπισθεν εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά. Στα πρώτα πλάνα που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, «έδειξε» ενδεκάδα με τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Καντέ στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Καραγκούνη στα χαφ και Λέτο, Χριστοδουλόπουλο, Σισέ επιθετική τριπλέτα.

Στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς, ο Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Μαρίνο, Γκοβού, Σπυρόπουλο, Πετρόπουλο και τον τιμωρημένο Νίνης.

Πηγή: sportfm.gr