Στην αποτυχία του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Final-4 της Βαρκελώνης στάθηκε ο Μάρκο Κέσελ, ο οποίος τόνισε πως οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το «χτύπημα», ως μάθημα για τα μέλλον. Ο Σέρβος φόργουορντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο μπασκετμπολίστας των Πειραιωτών στην εφημερίδα «Γαύρος»:

– Για την απουσία του από τα παιχνίδια με την Σιένα:
«Πολύ άσχημο συναίσθημα να μην μπορώ να αγωνιστώ. Είχα έναν τραυματισμό πιο άσχημο από ότι στην αρχή πίστευα και έμεινα πολύ πίσω. Βλέποντας την προσπάθεια των συμπαικτών μου με τη Σιένα, αισθανόμουν πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να τους βοηθήσω».

– Για την αλλαγή επιπέδου από τον Ερυθρό Αστέρα στον Ολυμπιακό:
«Το επίπεδο της Ευρωλίγκα και του Ελληνικού πρωταθλήματος όταν αγωνίζεσαι με τον Ολυμπιακό δεν έχει καμία σχέση με την Αδριατική Λίγκα και το ULEB Cup. Ήρθα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σε μια ομάδα που διψάει για τίτλους μαζί με τους οπαδούς της. Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι και καλύτερα, αλλά το θέμα είναι να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο τι αξίζουμε κατακτώντας το κύπελλο και το πρωτάθλημα».

– Για τις καλές εμφανίσεις του στο Μουντομπάσκετ και τις διαφορές από το να αγωνίζεται εκεί και στον Ολυμπιακό:
«Με την εθνική ομάδα της χώρας μου έχω εμπειρίες με όλες τις μικρές ηλικιακά ομάδες. Στην αντρών αγωνίζομαι δυο χρόνια, αλλά πράγματι το Μουντομπάσκετ ήταν η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση. Καταλαβαίνω ότι τόσο οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου όσο και οι οπαδοί περιμένουν πολλά από εμένα, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες με τεράστια προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πάντως το μπάσκετ είναι παντού το ίδιο, είτε παίζω με τη Σερβία είτε με τον Ολυμπιακό θέλω πάντα να νικάω και να είμαι ο καλύτερος».

– Για τις προσδοκίες που γέννησαν οι εμφανίσεις του στο Μουντομπάσκετ:
«Νομίζεις ότι δεν το καταλαβαίνω; Ξέρω ότι περίμεναν από μένα και τους συμπαίκτες μου να τους κάνουμε χαρούμενους. Καλά κάνουν και περιμένουν πολλά από εμάς γιατί εμείς ανεβάζουμε τα όρια μας. Προσωπικά πάντως συνέρχομαι από τον τραυματισμό μου και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθάω την ομάδα. Υπάρχουν μπροστά μας δυο μεγάλοι στόχοι και θα παλέψουμε να τους κατακτήσουμε».

– Για τον αποκλεισμό από την Σιένα:
«Χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία να πάμε στο Φάιναλ 4 και όπως είπε και ο προπονητής μας, αυτό για τον Ολυμπιακό είναι αποτυχία. Νομίζω ότι πολλά κρίθηκαν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ, οπού είχαμε και τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Αποτελεί μεγάλο χτύπημα που δεν πήγαμε στο Φάιναλ 4, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς, πόσο καλό μπάσκετ παίξαμε στο τοπ 16. Η αλήθεια είναι πάντως πως στα τελευταία τρία ματς ήμασταν αρνητικά αγνώριστοι, κάτι που μας στοίχισε την πρόκριση. Αποτύχαμε, αλλά δεν πρέπει να αρχίσουμε τα κλάματα, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί και να χρησιμοποιήσουμε τα λάθη μας με σκοπό να τα διορθώσουμε και να βελτιωθούμε».

– Για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για το πρωτάθλημα πλέον:
«Ολυμπιακός σημαίνει πίεση. Είτε πρόκειται για αγώνα είτε για προπόνηση. Η πίεση είναι λογική όταν μιλάμε για μια τεράστια ομάδα που οφείλει να πρωταγωνιστεί και οι επαγγελματίες παίκτες ξέρουν να τη διαχειριστούν. Μεταξύ μας γίνονται συζητήσεις, ωστόσο δεν νομίζω ότι η σωστή λέξη είναι πίεση. Καλύτερα να σου πω ότι μιλάμε για το όνειρο μας, το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Για να το ζήσουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

– Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι με τον Παναθηναϊκό:
«Ποιος μπασκετμπολίστας δεν έχει σκεφτεί να σκοράρει το καθοριστικό σουτ σε αγώνα που κρίνει τίτλο; Πάντως αυτή τη στιγμή αν μου έλεγε κάποιος «θα μείνεις άποντος, αλλά ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα» θα ήμουν ευτυχισμένος. Αυτό έχει σημασία. Τα νικητήρια καλάθια είναι όμορφα, αλλά το συναίσθημα που σου χαρίζει η νίκη και ο τίτλος δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα. Αυτό που ένιωσα στην Τουρκία με την εθνική Σερβίας δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

– Για την εμπειρία του Καραϊσκάκη:
«Πανέμορφα, είχα πάει στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Καταπληκτική ατμόσφαιρα, νικήσαμε και πέρασα πολύ καλά με την παρέα μου. Όλοι γνωρίζουν πως είμαι άρρωστος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και έτσι στον Ολυμπιακό αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Θα ήθελα τώρα στα δύσκολα ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και στον τελικό Κυπέλλου να τους έχουμε δίπλα μας και να μας συμπαρασταθούν όπως μόνο αυτοί και οι «Delije» ξέρουν. Κανένας άλλος».

Πηγή: sport-fm.gr