Σε 15 περίπου ημέρες θα βγει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμιση του αθλήματος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή ώστε να καταθέσουν υπομνήματα ζήτησαν και πήραν οι «ερυθρόλευκοι». Οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών υποστήριξαν ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκείνοι που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκπροσωπήθηκε από τους κ. Βούλτση και Γιαννίκο, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πήγε να συγχαρεί τον Γάλλο ποδοσφαιριστή που αντέδρασε άσχημα και προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, ενώ καταγγέλθηκε και η είσοδος των Τζόρβα, Νίνη και Λέτο στα αποδυτήρια.

«Ο κ. Μαρινάκης έχει καταθέσει δύο μηνύσεις και μία αγωγή. Μόνο από δημοσιεύματα δημιουργήθηκε θέμα, αφού δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στα αποδυτήρια για να δουν τι έγινε. Μοναδικό κριτήριο για να συνταχθεί κατηγορητήριο είναι οι αναφορές της αστυνομίας και των αξιωματούχων του αγώνα. Αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει, τίποτα δεν θα γινόταν. Υπήρξε φραστική επίθεση από τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Τους Τζόρβα, Νίνη και Λέτο. Μόνο ο Σισέ έχει μιλήσει για επίθεση. Ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, πριν αποφασίσει η Πειθαρχική», είπε αρχικά ο κ. Βούλτσης.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος είπε: «Ήθελαν να σπάσουν την πόρτα, Τζόρβας, Λέτο, Νίνης και Σισέ. Κατσουράνης και Καραγκούνης ήρθαν να τους πάρουν πίσω και λειτούργησαν κατευναστικά. Τότε εμφανίστηκε ο Μαρινάκης που είπε στους δυο τελευταίους πάρτε τους να τελειώνουμε. Ο Τζόρβας του απάντησε, λέγοντας ότι πήγε το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Στη μικτή ζώνη ο Μαρινάκης πήγε να συγχαρεί τον Σισέ και να του δώσει το χέρι αλλά ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκε. Είχαν και μια στιχομυθία στα αγγλικά αλλά δεν γνωρίζω τη γλώσσα».

Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Καραχάλιος κατέθεσε τα εξής: «Ημασταν συνέχεια μαζί. Είναι απόλυτα ανακριβή αυτά που υποτίθεται ότι είπε ο Μαρινάκης στον Σισέ. Ο πρόεδρος του είπε ότι θα βρεθούμε ξανά του χρόνου και ο Γάλλος του απάντησε “θα είμαι στο εξωτερικό τότε”. Ο Μαρινάκης του είπε: “τότε θα τα πούμε στην Ευρώπη” και ο Σισέ του απάντησε με μια φράση που στα αγγλικά σημαίνει μας βίδωσες αλλά μπορεί να ερμηνευθεί και μας γαμ…. Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Μαρινάκη να απαντάει: “αν εννοείς αυτό, μπορεί να είναι κι έτσι”».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Θόδωρος Γιαννίκος είπε: «Ο Σισέ λέει την ίδια φράση συχνά. Δεν πιστεύω ότι ο Σισέ είναι χαμηλού επιπέδου. Μάλλον θα εννοούσε μας έσκισες. Είχε κάνει παρόμοια δήλωση μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από την ΑΕΚ στο κύπελλο. Προκαλεί με τη συμπεριφορά του», πρόσθεσε και έδωσε στην Πειθαρχική Επιτροπή και δημοσίευμα που έκανε αναφορά στο ότι η γυναίκα του Σισέ έγραψε στο Twitter ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να τον πριν το ντέρμπι, να φοράει φούστα.

Παράλληλα, εκδικάστηκε και η υπόθεσης για την ανακοίνωση της «Θύρας 7» κατά του Πάνου Μπιτσαξή. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Γιαννόπουλος, υποστήριξε: «Η Θύρα 7 είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο που λειτουργεί με δικό της καταστατικό. Είναι ανεξάρτητη και δεμένη συναισθηματικά με τον Ολυμπιακό. Είναι οργανωμένοι, αλλά λειτουργούν αυτοβούλως».

Πηγή: sportfm.gr