Στην αγωνιστική τακτική του φετινού Ολυμπιακού στάθηκε ο Γερμανός προπονητής του, Έβαλντ Λίνεν, στο δείπνο γνωριμίας με τους δημοσιογράφους, μετά την πρώτη προπόνηση επί γερμανικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, ο Λίνεν θέλοντας να ξεκαθαρίσει την εισαγωγή του δικού αγωνιστικού προφίλ στην ομάδα  δήλωσε πως το νέο σύστημα του Ολυμπιακού θα είναι: «4-3-3 ή 4-2-3-1, αν και νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα δύο συστήματα. Το θέμα είναι πως ο παίκτης που θα βρίσκεται πίσω από τον επιθετικό, δηλαδή το «δεκάρι», θα πρέπει να είναι παίκτης που θα μπορεί και να σκοράρει. Δεν μπορείς να παίξεις 4-4-2 αν δεν έχεις παίκτες. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμα όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Είναι δύσκολο να έχουμε και άλλους παίκτες μαζί μας μέχρι το παιχνίδι με την Μπέσα στην Αλβανία. Άλλωστε, πρέπει να δηλώσουμε το ρόστερ μας για τα δύο πρώτα παιχνίδια».

Σχολιάζοντας ο Γερμανός τεχνικός την έλλειψη αστέρων από τη φετινή ομάδα τόνισε: «Η ομάδα θα είναι το δυνατό μας σημείο. Να κυριαρχούμε στο παιχνίδι, με καλή φυσική κατάσταση, τακτική και κυκλοφορία. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την άμυνα. Να μη φτάνουμε στο σημείο να μας σώζει ο τερματοφύλακας, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα φιλικά. Το θέμα είναι να περνάμε καλά, γιατί είναι παιχνίδι, είναι φαντασία, αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Όχι να έχουμε μόνο έντεκα παίκτες και οι υπόλοιποι να μένουν έξω απ’ όλα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία».