Ο θάνατος του Βαρδή Βαρδινογιάννη είναι ένα γεγονός που αγορά όχι μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό, με την οικογένειά του να έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας στον έλεγχό της τις μετοχές της ΠΑΕ για τρεις δεκαετίες.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και εφοπλιστής πέθανε σε ηλικία 91 ετών και όλα τα μέλη της πράσινης οικογένειας, δηλαδή η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και ο Ερασιτέχνης εξέδωσαν ανακοινώσεις.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο εκλιπών συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον Παναθηναϊκό, όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, από την ίδρυση της, το 1979. Στη διάρκεια της παρουσίας της οικογένειας στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, πάνω από τρεις δεκαετίες, ο σύλλογος διατηρήθηκε σε κορυφαίο επίπεδο, κατακτώντας τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και κάνοντας σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Βαρδή I. Βαρδινογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Βαρδής I. Βαρδινογιάννης υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του επιχειρείν στη χώρα μας, με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση εντός και εκτός Ελλάδος και πολυετή προσφορά στον Παναθηναϊκό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη και τους οικείους του εκλιπόντος», ήταν το μήνυμα της ΚΑΕ.

Ερασιτέχνης: «Διαχρονικός παράγοντας, είχε συχνή παρουσία στους αγώνες»

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, ανέφερε τα εξής…

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Βαρδή Βαρδινογιάννη που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο εκλιπών υπήρξε μέλος στον Παναθηναϊκό από το 1979 και το ίδιο έτος η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, από την ίδρυση της.

Είχε συχνή παρουσία στους αγώνες του Παναθηναϊκού, έπαιξε ρόλο σε επίπεδο αποφάσεων και αποτέλεσε έναν διαχρονικό παράγοντα».