Η ΑΕΚ διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της από τότε που ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Νόα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, η ομάδα ηττήθηκε 1-0 από τον Πανσερραϊκό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League, γεγονός που αύξησε τις ανησυχίες για την πορεία της ομάδας και ενέτεινε την κριτική προς τον Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ δεν έχει σημειώσει κανένα γκολ σε αυτά τα ματς, με αντιπάλους την Athens Kallithea, τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό. Είναι εντυπωσιακό ότι η ομάδα πέρυσι είχε μόλις τρεις εκτός έδρας αγώνες χωρίς γκολ σε ολόκληρη τη σεζόν, αλλά φέτος η κατάσταση μοιάζει πιο ανησυχητική.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ διατηρεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με μόλις 4 γκολ παθητικό, τα αποτελέσματα δεν ευνοούν την ομάδα, και οι πιέσεις προς τον προπονητή αυξάνονται, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδας. Ο Αλμέιδα, που στην πρώτη του σεζόν οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ, πλέον αμφισβητείται έντονα, κάτι που άρχισε από πέρυσι και κορυφώθηκε με την απώλεια του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς και τον πρόσφατο αποκλεισμό στην Ευρώπη.

Η απογοήτευση των φιλάθλων εκφράστηκε έντονα στις Σέρρες, όπου 4.000 φίλοι της ΑΕΚ φώναζαν «Αυτό δεν είναι ΑΕΚ», σε ένα παιχνίδι που η ομάδα είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για περίπου 70 λεπτά αλλά δεν κατάφερε να δείξει ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Αλμέιδα να αξιοποιήσει το ρόστερ της ομάδας και να βρει την κατάλληλη χημεία, όπως με τη συνύπαρξη των Πιερό και Λιβάι Γκαρσία, τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν, και ο χρόνος φαίνεται να είναι περιορισμένος για αλλαγές.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο “σταυροδρόμι” -μετά από ένα καλοκαίρι που υπήρξε η τεράστια ιδιοκτησιακή αλλαγή στην ΠΑΕ αλλά και μια εντυπωσιακή μετεγγραφική περίοδος- και οι δυο δηλώσεις που υπήρξαν το βράδυ του Σαββάτου (26.10.2024) από τον Ματίας Αλμέιδα και τον Μάριο Ηλιόπουλο, μόνο ως ξεκάθαρα μηνύματα μπορούν να χαρακτηριστούν.

«Πρώτα από όλα πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος. Και ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα για να μπορέσω να το αλλάξω αυτό» ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ τόνισε αρκετές φορές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της χθεσινής ήττας.

Απ’ τη μεριά του, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «Σήμερα άσχετα από οτιδήποτε άλλο, η ομάδα μας δεν προσέφερε στους φιλάθλους της αυτό που τους άξιζε… Ειδικά σε αυτό το παθιασμένο υπέροχο κοινό, 600 χλμ μακριά από το Ναό μας…».

Ο Ματίας Αλμέιδα ουσιαστικά πέταξε το «μπαλάκι» στον Χαβιέρ Ριμπάλτα και τον Μάριο Ηλιόπουλο, και πλέον είναι θέμα χρόνου να υπάρξει επαφή των δύο πλευρών προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα όποια προβλήματα και παρθούν αποφάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιες καταστάσεις δεν «αιωρούνται» για καιρό σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες, εάν ο Ματίας Αλμέιδα άνοιξε την πόρτα της εξόδου αλλά και τι ακριβώς έχει ο ίδιος στο μυαλό του, όπως και ο Μάριος Ηλιόπουλος.