Τη δεύτερη νίκη του μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της League Phase του Europa League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Μάλμε χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε και πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας άμεσα, στο 3′, την πρώτη τους φάση με την κεφαλιά του Κοστίνια που έφυγε λίγο άουτ, μετά τη σέντρα του Μουζακίτη, για να ακολουθήσει η μεγάλη ευκαιρία στο 10′ με το τρομερό σουτ του Ζέλσον που σταμάτησε στο δοκάρι και ενώ ο τερματοφύλακας κοιτούσε την πορεία της μπάλας.

Το ξεκίνημα της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με λίγα λόγια, ήταν καλό, υπήρχαν όμως και άσχημα νέα, όπως ο τραυματισμός του Ορτέγκα, ο οποίος στο 11′ αποχώρησε για να μπει στη θέση του ο Πιρόλα. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι με το διαγώνιο σουτ του Μπολίν που δεν βρήκε εστία και στο 15′ ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Τσικίνιο μετά το γύρισμα του Έσε από δεξιά.

Όπως και να έχει, μπορεί να μην σκόραρε αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι το… ψήνει το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 30′, σε μια φάση που ο Ζέλσον έκανε εκπληκτική ενέργεια και έδωσε στον Ελ Κααμπί που πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν, έτσι, στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, με τη Μάλμε να προσπαθεί να απαντήσει στο ξεκίνημα του β’ μέρους και να έχει ευκαιρία στο 51′, όταν ο Μπουζανέλο… χάλασε την ωραία προσπάθεια των συμπαικτών του κάνοντας πολύ κακό τελείωμα από πολύ καλή θέση.

Οι Σουηδοί ήθελαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και στο 68′ θα μπορούσαν να βάλουν δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά ο Ελ Κααμπί αυτή τη φορά δεν έκανε καλό τελείωμα μετά την κάθετη του Ροντινέι, χάνοντας την ευκαιρία.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 83′ ο Μαροκινός φορ έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού πήρε πέναλτι μετά την ανατροπή του από τον Ντάλιν αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ…

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν χάθηκε η νίκη αφού το 0-1 έμεινε ως το τέλος, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 6 βαθμούς μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70′ Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70′ Μπεργκ), Λουκιλί (60′ Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81′ Ρικς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα, 79′ Κωστούλας), Έσε, Μουζακίτης (79′ Ντάνι Γκαρθία), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον (85′ Στάμενιτς), Ελ Κααμπί (85′ Μασούρας).