Αν και δυσκολεύτηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε τελικά να νικήσει με 2-1 σετ τον Τιάγκο Σέιμπουτς Γουάιλντ από τη Βραζιλία και να προκριθεί στους προημιτελικούς του τουρνουά της Αμβέρσας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα.

Στο πρώτο σετ οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 6-6, οπότε η λύση δόθηκε στο tie break. Εκεί, ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και τελικά το πήρε και με 7-6 έκανε το 1-0 στα σετ, κάνοντας το πρώτο βήμα προς τη νίκη-πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ, όμως, ήρθε η αντίδραση του Βραζιλιάνου, ο οποίος στο 3-3 έκανε break και αμέσως μετά κράτησε το σερβίς του και πήγε στο 5-3, για να φτάσει τελικά στο 6-4 και να κάνει το 1-1.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς έβρισκε τον τρόπο για να ξεπερνάει τα δύσκολα που του έβαζε ο αντίπαλός του, προηγήθηκε με 6-5 και σε εκείνο το σημείο έκανε και το πρώτο του break και με 7-5 έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει, την Παρασκευή (18/10), τον Λεχέτσκα.

Τα σετ: 7-6, 4-6, 7-5