Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει στη Φινλανδία η δολοφονία του 29χρονου Γιάνε Πουχάκα, ο οποίος το 2018 είχε γίνει ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης χόκεϊ που δήλωσε γκέι, από τον 66χρονο σύντροφό του, Ρολφ Νόρντμο.

Ο Πουχάκα είχε αποκαλύψει το 2018 ότι είναι γκέι και ότι ήταν σε σχέση από το 2014, όταν ήταν 19 ετών, με τον πολύ μεγαλύτερο του, Νόρντμο. Η διαφορά ηλικίας, μάλιστα, ήταν τέτοια ώστε ο παίκτης του χόκεϊ να δηλώνει ότι ήταν συγγενείς, ότι ο Νόρντμο ήταν θείος του, μέχρι να δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

«Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό και δεν είναι ωραίο πράγμα να κρύβεις το πρόσωπο που αγαπάς», είχε πει τότε ο Πουχάκα, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε τώρα από τον 66χρονο, πλέον, σύντροφό του.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Φινλανδίας, το κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται πως είναι ο χωρισμός του ζευγαριού, τον οποίο μάλλον δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο Νόρντμο, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει το 29χρονο Πουχάκα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, μάλιστα, αναφέρει ότι «η πράξη πιθανολογείται ότι διαπράχθηκε με προμελέτη και με ιδιαίτερα βάναυσο και σκληρό τρόπο».