Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ και παράλληλα είναι και κάτοχος του 3,5% των μετοχών της Γιουβέντους πλέον, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το worldenergynews.gr.

Οι «μπιανκονέρι» είναι μια μοναδική στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο περίπτωση αφού για περισσότερο από έναν αιώνα έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Την οικογένεια Ανιέλι. Ήταν το 1923 όταν η FIAT είχε αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Γιούβε και 101 χρόνια η οικογένεια Ανιέλι εξακολουθεί να κάνει κουμάντο μέσω της Exor, της πολυεθνικής που ελέγχουν.

Από εκεί και πέρα, με το κλαμπ να είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο, ο καθένας μπορεί να αγοράσει μετοχές, αν και στόχος της Exor φέρεται να είναι το να βγει η Γιουβέντους από το χρηματιστήριο. Πριν συμβεί αυτό λοιπόν, όπως αναφέρει το worldenergynews.gr, ο Ηλιόπουλος αγόρασε το 3,5% των μετοχών.

Το ποσοστό μπορεί να φαίνεται μικρό για κάποιους, για τα δεδομένα της Κυρίας του ιταλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως, είναι μεγάλο, αν σκεφτούμε σπάνια γίνονται αλλαγές στη μετοχική σύνθεσή της.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του κλαμπ στις 30 Ιουνίου 2024, μετά το κλείσιμο του ισολογισμού για την περσινή σεζόν, η μετοχική σύνθεση έχει ως εξής: Exor 65,4%, Lindsell Train Ltd 10,1%, υπόλοιποι μέτοχοι 24,5%.