Σε ένα πολύ όμορφο ματς με πολλές φάσεις και αγωνία ως το τέλος, ο ΟΦΗ νίκησε με 3-2 τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας, έχοντας για λυτρωτή τον Φούντα που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 8′ με την κεφαλιά του Μπρεσάν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νους. Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν στο 0-1 και στο 26′ ο Νους από δημιουργός έγινε εκτελεστής, γράφοντας το 0-2 μετά την ωραία ενέργεια του Σαλσίδο.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε τον απόλυτο έλεγχο ως εκείνο το χρονικό σημείο, οι Σερραίοι όμως κατάφεραν να αντιδράσουν και μάλιστα άμεσα, αφού στο 28′ ο Μπετανκόρ με προβολή, μετά τη σέντρα του Φαρές και την πάσα του Δεληγιαννίδη, μείωσε σε 1-2.

Ήταν ένα γκολ που έδωσε ξανά πίστη στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για την ισοφάριση πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το κατάφεραν στο 45′ με τον Φαρές που εκμεταλλεύθηκε τη λάθος αντίδραση του Χριστογεώργου.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά τα πάνω τους και θα μπορούσαν να πάρουν ξανά και το προβάδισμα, ούτε ο Σενγκέλια στο 56 ούτε ο Σαλσίδο στο 59′, όμως, κατάφεραν να βρουν δίχτυα στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Λίγα λεπτά μετά, στο 66′, ήταν η σειρά του Νους να αγγίξει το 2-3 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το πλασέ που επιχείρησε, με τον ΟΦΗ να πιέζει όλο και περισσότερο.

Στο 72′ ο ίδιος παίκτης, ο Νους, πήρε την κάθετη του Σαλσίδο αλλά ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε και όλα έδειχναν ότι το 2-2 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, μέχρι που ήρθε το 89ο λεπτό: Ανατροπή του Νους από τον Ουαγκέ, πέναλτι και εύστοχη εκτέλεση του Φούντα για το τελικό 2-3.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (90΄ Χατζηστραβός), Μπέργκστρομ (81΄ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64΄ Ζελέν), Χαντάκιας (64΄ Ουαγκέ), Τέρζιτς (46΄ Ντέλετιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (73΄ Φούντας), Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73΄ Αποστολάκης), Νους, Σενγκέλια (+90΄ Σίλβα), Σαλσίδο (87΄ Γιουνγκ).