Ο Έι Τζέι Γκρίφιν, γιος του Έντριαν Γκρίφιν, πρώην προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, επιλέχθηκε στο Νο16 του ντραφτ του ΝΒΑ το 2022 από τους Ατλάντα Χοκς και δύο χρόνια μετά αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Έμεινε μόλις ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο Duke αφού οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες ώστε να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ, με τους Χοκς να τον επιλέγουν στο Νο16 του ντραφτ το 2022.

Ο Γκρίφιν είχε μπροστά του μια ολόκληρη καριέρα και όλοι προέβλεπαν ότι αυτή θα ήταν γεμάτη, αλλά τελικά σε μια απρόσμενη τροπή των πραγμάτων, αποφάσισε να αποσυρθεί από τώρα, στα 22 του χρόνια, έπειτα από μια σεζόν στην οποία αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών.

«Αφήνω το μπάσκετ για να ακολουθήσω τον Ιησού. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 2020 όταν ο Χριστός μπήκε στη ζωή μου. Το μπάσκετ ήταν το πάθος μου, ο λόγος που ζούσα, αλλά όταν βρήκα τον Θεό, μου έδειξε ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι για να τον δοξάζουμε, ότι όλοι έχουμε μια αποστολή που μας έχει εμπιστευτεί», είπε αρχικά σε μήνυμά του μέσω του Youtube και συνέχισε.

«Στα μάτια των πολλών μπορεί να είναι μια ήττα, αλλά εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Η αποχώρηση από το μπάσκετ μου επιτρέπει να αφοσιωθώ στην Εκκλησία εξ ολοκλήρου και να υπηρετώ τον Θεό με όλη μου την καρδιά».