Με το… αριστερό μπήκε στο Europa League η Πόρτο αφού ηττήθηκε με 3-2 από τη Μπόντο Γκλιμτ εκτός έδρας για την 1η αγωνιστική της League Phase, την ίδια ώρα που η Άλκμααρ νικούσε με το ίδιο σκορ την Έλφσμποργκ.

Στη Νορβηγία οι Πορτογάλοι μπήκαν καλύτερα και άνοιξαν το σκορ στο 8′ με τον Ομοροντιόν μετά την ασίστ του Μόουρα. Η Μπόντο, όμως, αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε στο 15′ με τον Χογκ, για να κάνει την ανατροπή στο 40′ με τον Χάουγκε (2-1).

Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, αλλά όταν επέστρεψαν από αυτά έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάατα στο 51′. Παρ’ όλα αυτά, στο 62′ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Χάουγκε στην αντεπίθεση, με την Πόρτο να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να καταφέρνει απλά να μειώσει σε 3-2 με τον Γκιουλ στο 90′.

Δύσκολη νίκη η Άλκμααρ

Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα η Άλκμααρ υποδέχθηκε την Έλφσμποργκ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο 23′ με το δυνατό σουτ του Ουμά. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως, στο 44′, ο Φαν Μπόμελ έκανε το 1-1 και με την έναρξη του β’ μέρους, στο 50′, ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά για το 2-1.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, όμως, ήρθε άμεσα, αφού στο 53′ ο Χέντλουντ βρήκε δίχτυα για το 2-2, αγχώνοντας την Άλκμααρ, η οποία τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 χάρη σε γκολ του Πάροτ με πέναλτι στο 74′.