Ο Βενσάν Πουαριέ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στην Εφές, στις κινήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και στην πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία στην Euroleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «We Like Basket»:

Για τη νέα σεζόν στην Euroleague: «Νομίζω ότι θα είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση στην ιστορία της Euroleague, όλες οι ομάδες έχουν σπουδαίους παίκτες, νόμιζα ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη, αλλά φέτος θα είναι πιο δύσκολη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει καλές ενισχύσεις, ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Βεζένκοφ και την έλευση του Φουρνιέ κάνει τρελή ομάδα. Υπάρχουν επίσης ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε ή η Ρεάλ που είναι πάντα στην κορυφή».

Για την αποχώρηση από τη Ρεάλ: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση, υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να με κάνουν να μείνω, αλλά χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο εντός και εκτός γηπέδου, ως παίκτης της Ρεάλ έχεις πάντα ύψος και κλάση. Ήταν μια στιγμή, είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει, αλλά έτσι είναι ζωή. Ήταν μια σημαντική απόφαση για το μέλλον και την καριέρα μου».